30.12.2010 | Marek Chlupatý

Na Nový rok startuje ve Stockholmu mistrovství světa žen do 18 let

V sobotu 1. ledna jsou na programu první čtyři utkání základních skupin světového šampionátu žen v kategorii hráček do 18 let. Hraje se ve švédském Stockholmu. Reprezentantky České republiky budou chtít vylepšit umístění z posledního mistrovství světa, na kterém obsadily sedmé místo, a cílem bude navázat na povedený začátek roku 2008, kdy si ze šampionátu odvezly bronzové medaile. O postup do čtvrtfinále budou Češky bojovat se silnými Američankami, domácími Švédkami a Japonkami.

Zápasy českého týmu

1. 1. 16:00 USA - Česká republika
2. 1. 19:30 Švédsko - Česká republika
4. 1. 16:00 Česká republika - Japonsko
Další utkání podle vývoje turnaje.

Nominace českého týmu

Brankářky
Veronika Hladíková (Pardubice), Lenka Craigová (Lake Placid)

Obránkyně
Jana Fialová (Banff Hockey Academy), Klára Hudečková (Karviná), Karolína Kovářová (Vsetín), Adéla Kubátová (Slavia Praha), Aneta Tejralová (Slavia Praha), Michaela Nováková (Slavia Praha), Kateřina Vaňoučková (Pardubice), Markéta Výtisková (Karviná)

Útočnice
Štěpánka Eibinová (Litvínov), Klára Chmelová (Litvínov), Veronika Jirsová (Pardubice), Kateřina Kaplanová (Karviná), Denisa Křížová (Slavia Praha), Veronika Kuželová (Kladno), Adriena Pecinová (Plzeň), Sára Sadílková (Brno), Kateřina Solničková (Slavia Praha), Martina Vonková (Slavia Praha)

Hlavní trenér: Tomáš Výtisk
Asistent trenéra: Zdeněk Němec
Asistent trenéra: Jan Fidrmuc
Generální manažer: James Craig
Kustod: František Ptáček
Doktor: Radim Junger

Podrobnosti: