14.07.2013 | Tisková zpráva

Na novou sezónu se připravují i rozhodčí

Tradiční předsezónní seminář rozhodčích Tipsport extraligy proběhne ve dnech 22. – 25. července a 25. – 28. července 2013 ve sportovním centru Obertraun v Rakousku. Na programu semináře bude třífázová fyzická příprava včetně Cooperova testu nebo cyklistické časovky, stejně jako testy kondiční připravenosti prováděné ve spolupráci s odborníky z Fakulty sportovních studií Masarykovi univerzity. Teoretická část zahrnuje testy z pravidel, rozbory videomateriálů z uplynulé sezóny a přednášku ředitele Tipsport extraligy Josefa Řezníčka.
Kempu v Obertraunu, který proběhne ve dvou skupinách, se vedle rozhodčích nejvyšší soutěže zúčastní i 3 hlavní a 7 čárových rozhodčích z I. ligy. Testy na ledě následně extraligoví rozhodčí absolvují v závěru srpna v Nymburku.

Pro Martina Fraňa, Antonína Jeřábka, Vladimíra Šindlera a Petra Blümela vyvrcholí předsezónní období ve dnech 22. – 25. srpna 2013 účastí na přípravném olympijském kempu IIHF ve Švýcarsku, z něhož vzejde nominace rozhodčích pro hokejový turnaj na zimních olympijských hrách v Soči.

Semináře rozhodčích z dalších soutěží proběhnou ve dnech 14. – 19. srpna 2013 v Nymburku. Přibližně 260 rozhodčí při nich ve dvoudenních cyklech absolvuje atletické a teoretické testy, přednášky i prověrky na ledě.

Školení rozhodčích, kteří postupují z krajských do republikových soutěží, se uskuteční 21. – 24. srpna 2013 a pozváno na něj bude 32 účastníků.