06.04.2019 |

MS žen: Francie se loučí s elitní skupinou MS, Američanky dál válí

Ve čtvrtém hracím dni mistrovství světa žen ve finském Espoo měly české reprezentantky volný den, po dvou výhrách nutno podotknout, že zasloužený. Turnaj ale pokračoval dvěma zápasy. Ten ve skupině B přinesl podstatné rozuzlení.

Hokejistky Francie si totiž ani ve třetím utkání nebodovaly a po roce mezi elitou ženského hokeje míří zase o patro níž. Se Švédkami nesehrály špatný zápas, bojovaly až do konce, ale nakonec padly těsně 1:2.

To druhý zápas byl o dost jednoznačnější. Američanky po výhře nad Kanadou vyprášily Švýcarky poměrem 8:0 a i nadále si drží stoprocentní úspěšnost. Aktuálně mají držitelky posledních pěti titulů na svém kontě devět bodů s impozantním skóre 17:4. Švýcarky jsou v lepší skupině A jediným celkem, který ještě nebodoval.


Skupina A

ŠVÝCARSKO – USA 0:8 (0:3, 0:1, 0:4)

Branky a nahrávky: 4. Carpenterová, 10. Cameranesiová (Pfalzerová, Steckleinová), 16. Kellerová (Deckerová), 21. Kesselová (Coyneová-Schofieldová), 51. Kesselová (Bozeková, Carpenterová), 55. Kellerová (Barnesová, Panneková), 57. Knightová (Pfalzerová, Cameranesiová), 60. Cameranesiová (Compherová).

Skupina B

FRANCIE – ŠVÉDSKO 1:2 (1:0, 0:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 16. Escuderová (Baudritová, Allemozová) – 27. M. Olssonová (H. Olssonová), 35. Winbergová (Rasková, Nordinová).