07.01.2012 | Tisková zpráva

MS žen do osmnácti let navštívilo celkem téměř 17500 diváků

Mistrovství světa žen do osmnácti let, které hostila ve dnech 31. prosince 2011 – 7. ledna 2012 Česká republika, vytvořilo nový rekord v návštěvnosti těchto turnajů. Celkem ho navštívilo 17 480 diváků. Ve srovnání s dosavadním průměrem ženských šampionátů v této věkové kategorii byla návštěvnost více než trojnásobná, ve srovnání s předchozím mistrovstvím světa ve Stockholmu více než pětinásobná.
„Jak přítomní představitelé IIHF, tak účastníci šampionátu byli návštěvností i organizací nadšeni,“ uvedl Tomáš Král, prezident Českého svazu ledního hokeje. „Poděkování patří oběma pořadatelským městům, organizátorům a pochopitelně zejména fanouškům, kteří vytvořili všem účastnickým zemím fantastickou atmosféru.“           

Mistryněmi světa se staly hokejistky Kanady před Spojenými státy, Švédskem, Německem, Finskem, Českou republikou, Ruskem a Švýcarskem. Nejlepší brankářkou vyhlásil direktoriát turnaje Franzisku Alblovou z Německa, nejlepší obránkyní Erin Ambroseovou z Kanady a nejlepší útočnicí Alex Carpenterovou z celku USA.