18.08.2014 | Tiskové prohlášení

MS 2015: Herní plán a ceny vstupenek zveřejněny

K Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2015, které bude hostit Praha a Ostrava od 1. do 17. května 2015, byl v úterý 19. srpna na tiskové konferenci zveřejněn herní plán, ceny vstupenek a oficiální web turnaje.

Český tým se na šampionátu poprvé představí hned v úvodní hrací den: v utkání od 20.15 hod nastoupí domácí reprezentace v Praze proti Švédsku.

Zápasy světového šampionátu se budou hrát ve dvou arénách: O2 Areně v Praze a ČEZ Aréně v Ostravě. V základních skupinách jsou začátky utkání stanoveny na 12.15 hod, 16.15 hod a 20.15 hod.

Dle herního systému MSLH IIHF 2015 se v jednotlivých dějištích šampionátu odehrají zápasy základních skupin a dvě čtvrtfinále. Závěrečné souboje - semifinále, zápas o 3. místo a finále - budou k vidění v O2 Areně v Praze.

První utkání MSLH IIHF 2015 jsou naplánována na pátek 1. května, od 16.15 hod. V Praze nastoupí proti sobě Kanada - Lotyšsko a v Ostravě odehrají úvodní duel USA - Finsko.

Oficiální zahajovací ceremoniál šampionátu bude předcházet pátečním večerním duelům. V pražském zápase se představí český tým proti Švédsku, večer v Ostravě bude patřit úřadujícím mistrům světa z Ruska, kteří změří síly s týmem Norska.

"Při tvorbě herního programu jsme se snažili uplatnit v maximální míře systém sportovní férovosti a jsme rádi, že jednání se zástupci jednotlivých federací i televizních společností proběhlo bez zásadních připomínek," řekl Martin Urban, generální sekretář ČSLH.

Organizační výbor MSLH IIHF 2015 zveřejnil v úterý také cenové kategorie vstupenek, způsob a časový harmonogram jejich prodeje. Ceny vstupenek na jeden zápas základní skupiny se pohybují od 190 Kč do 1690 Kč. Na čtvrtfinálové zápasy bude možné zakoupit vstupenky v cenových relacích 2390 Kč a 2990 Kč.

Vstupenky na semifinále v pražské O2 Areně jsou v hodnotě 4690 Kč a 5790 Kč, ceny vstupenek na zápas o 3. místo jsou 4290 Kč a 5390 Kč. Souboj o světové zlato mohou fanoušci sledovat po zakoupení vstupenek v hodnotě 7190 Kč resp. 8990 Kč.

"Snahou organizátorů bylo zohlednit v cenách vstupenek program a konkrétní rozlosování šampionátu. Ačkoliv je výnos ze vstupenek je hlavním zdrojem příjmů do rozpočtu šampionátu, který musí pokrýt veškeré výdaje spojené s organizací šampionátu, chtěli jsme zejména zápasy základních skupin zpřístupnit místním fanouškům," řekl Tomáš Král, prezident ČSLH.

Začátek prodeje vstupenek na MSLH IIHF 2015 je stanoven na listopad, přesné datum a další podrobnosti ohledně systému prodeje budou zveřejněny v dostatečném předstihu.

Oficiálním prodejcem vstupenek je SAZKA TICKET.

V první fázi prodeje budou k dispozici pouze tzv. balíčky denních vstupenek na dva resp. tři zápasy v jednom dějišti. V druhé fázi prodeje vstupenek, kterou plánuje Organizační výbor MSLH IIHF 2015 zahájit v únoru, budou k dispozici vstupenky na jednotlivá utkání.

Veškeré podrobnosti k hernímu plánu a cenám vstupenek najdete na oficiální internetové stránce šampionátu www.iihfworlds2015.com, která byla uvedena do provozu ve dvou jazykových mutacích - české a anglické. Můžete také sledovat náš oficiální Facebook a Twitter.

Galerie