23.06.2011 | Tisková zpráva

Mládežnické výběry čeká náročný program

Juniorské a dorostenecké výběry čeká v sezóně 2011/12 bohatý programový kalendář. Po přípravných kempech v Litoměřicích, Rokycanech a Třemošné začne pro většinu mládežnických reprezentací sezóna v srpnu 2011.
Dvacítka se v tomto měsíci dvakrát utká s výběrem Ruska, na přelomu srpna a září se představí na turnaji v Rusku, v listopadu absolvuje turnaj v zámoří a před světovým šampionátem několik přípravných utkání v Kanadě. Mistrovství světa U20 se uskuteční na přelomu roku v Calgary a Edmontonu.

Devatenáctku čekají turnaje, které proběhnou v srpnu 2011 ve Strakonicích, na přelomu srpna a září v Rakousku, v listopadu ve Finsku, v únoru 2012 ve Švédsku a v dubnu v Petrohradu.
     
Osmnáctka zahájí sezónu v srpnu na Memoriálu Ivana Hlinky, v listopadu pokračuje turnajem v Kanadě, v prosinci přípravnými zápasy s Ruskem a turnajem ve Švýcarsku. V únoru 2012 se představí na dalším turnaji a v dubnu na světovém šampionátu, jehož hostitelem bude Česká republika.

Sedmnáctka startuje v srpnu 2011 turnajem a přípravnými zápasy ve Spojených státech, v listopadu pokračuje zápasy ve Finsku, na přelomu roku turnaji v Kanadě, v únoru 2012 turnajem ve Finsku a v dubnu završí sezónu ve Švýcarsku.

Šestnáctka začíná v srpnu turnajem v Rakousku, další přípravná utkání absolvuje v listopadu ve Švýcarsku a v prosinci v Rusku. V únoru 2012 se zúčastní turnaje ve Švédsku, v březnu se vydá k přípravným utkáním ve Švédsku a v dubnu na turnaj ve Spojených státech.

V realizačních týmech mládežnických mužstev figuruje několik vynikajících hráčů nedávné minulosti. Například výběr U16 povede olympijský vítěz a mistr světa Robert Reichel, reprezentaci U18 mistr světa Jiří Veber a asistentem trenéra U20 je další mistr světa Jiří Kučera. Při světovém šampionátu v Kanadě pomůže realizačnímu týmu U20 jako asistent i Jiří Fischer, mistr světa a vítěz Stanleyova poháru.