10.07.2017 | ČSLH

Mládežnické reprezentace mají za sebou testy na ledě i mimo led

Sezona hokejové osmnáctky, která zažije první vrchol už v srpnu v Břeclavi na Memoriálu Ivana Hlinky, odstartovala letním kempem v Třemošné, kde hráči trénovali, poznávali se a také podstoupili testování. Do něj patřil mimo jiné i bruslařský test na ledě na 6 x 54 metrů. Ve videoreportáži hokej.cz uvidíte, jak svěřenci trenéra Bruka tento test zvládli.
Ale nebyl to jediný test, který mládežnické reprezentace absolvovaly. Hráči českých výběrů U16, U17, U18, U19 a U20 se porovnávali také v pětiskoku a benčpressu. Podrobnosti najdete zde. Výsledky budou prezentovány na velkém trenérském semináři v Břeclavi, který se bude tradičně konat během Memoriálu Ivana Hlinky.

Seminář proběhne 8. srpna v hotelu Celnice a přednášejícímu budou mimo jiné odborník na fyziologii Jiří Dostál či kondiční trenéři Aleš Pařez s Martinem Iterským.

Hráči klubů ELJ, ELSD a ELMD už mají za sebou červnové motorické testy mimo led. V prosinci je čeká další testování, jehož součástí bude i výše zmíněné bruslení 6 x 54 m. Kluby si můžou ale hráče samozřejmě otestovat už nyní. Více informací najdete zde.