11.10.2015 | ČSLH

Mezinárodní víkend dívčího hokeje navštívilo přes 40 mladých hráček

Uplynulý víkend patřil v celém hokejovém světě dívkám a ženám. Mezinárodní víkend dívčího hokeje měl své místo i v České republice, v sobotu 10. října proběhl ve Světlé nad Sázavou otevřený trénink ženské reprezentace, miniturnaj hráček do 12 let a také Global Girls‘ Game. Součástí tohoto víkendu je i dočasné přebarvení webových stránek IIHF dorůžova.
Účast začínajících hokejistek předčila očekávání, do Světlé nad Sázavou dorazilo 43 mladých hráček (4 brankařky, 39 hráček do pole), které si po několika tréninkových fázích zahrály turnaj. Děvčata byla rozdělena do 6 týmů, hrálo se systémem každý s každým (2 x 6min hrubého času) pouze na vítězství, remízy nebo porážky. Skóre se nepočítalo, a tak společně zvítězil žlutý a červený tým.

Součástí mezinárodního víkendu dívčího hokeje byl i tzv. Global Girls‘ Game, kdy se na 29 místech na celém světě odehrál přátelský zápas mezi modrým a bílým týmem. Kromě Světlé nad Sázavou se hrálo např. v Budapešti, Melbourne, Eindhovenu, Montrealu či Madridu. Po sečtení všech výsledků zvítězil modrý tým 106:83. Nicméně v České republice bílý celek své soupeřky přehrál.

V duelu, kterého se zúčastnily reprezentantky U15, U18 i z A-týmu, zvítězil bílý tým 6:0. Na video ze zápasu se podívejte zde.

Výsledky ze všech měst Global Girls‘ Game najdete zde.

Mezinárodního víkendu dívčího hokeje se zúčastnily hráčky z těchto klubů:
HC Bobři Val.-Mez.
HC Vimperk
HC Skuteč
SK Černošice
Bílí Tygři Liberec
HC Děčín
SK Sršni Kutná Hora
HC AZ Havířov 2010
Piráti Chomutov
HC Slavoj Zbraslav
Mountfield HK
HC Litvínov
HC Cherokees Brno
HC Nový Bydžov
SK Kadaň
HC Světlá n. S.
HC Náchod
HC Milevsko

Galerie