14.01.2013 | Redakce

MČR krajských výběrů 2013 se uskuteční na konci ledna v Plzni

Český svaz ledního hokeje uzavřel dohodu s agenturou Sport Bohemia, a.s. o spolupráci při pořadatelství Mládežnického MČR krajských výběrů. Dohoda se týká let 2013, 2015 a 2017 (v „sudých“ letech se turnaje krajských výběrů konají v rámci „Olympiády dětí a mládeže“). Mládežnické MČR krajských výběrů se letos uskuteční v Plzni a na základě uzavřené dohody by měl být k dispozici veškerý informační servis, který lze aktuálně přinášet (onlajny, statistiky, online video přenosy).
Letošní turnaj se uskuteční v termínu 29. až 31. ledna 2013 v Kooperativa Aréně v Plzni (Zimní stadion Plzeň – Košutka).

Ve 14 krajských výběrech by se akce mělo zúčastnit více než 200 nejlepších hráčů ročníku narození 1998 a mladších z celé republiky. Turnaje se zúčastní také oficiální pozorovatelé ČSLH, pracovníci sportovního úseku a reprezentační trenéři mládeže.
Na základě pozorování expertů, na základě hodnocení trenérů jednotlivých krajských týmů a na základě dlouhodobých výkonům hráčů v dorosteneckých soutěžích bude vytvořena nominace hráčů pro první širší výběr.

Ve dnech 4. až 7. dubna 2013 se stejně jako v loňském roce uskuteční samostatný turnaj čtyř týmů, kdy budou sestaveny tři české regionální výběry (východ, střed, západ) + bude přizván jeden kvalitní zahraniční výběr.

Aktuální dokumenty jsou k dispozici na www.mladeznickyhokej.cz.