31.10.2014 | Tisková zpráva

KR ČSLH se zabývala stížnostmi extraligových klubů

Komise rozhodčích ČSLH se zabývala stížnostmi klubů na výkony rozhodčích v Tipsport extralize a rozhodla dodatečně potrestat rozhodčí, kteří se dopustili chyb.
V souvislosti s utkáním č. 107 Zlín – Olomouc ze dne 26.10.2014, byl potrestán rozhodčí René Hradil odebráním delegace na dvě utkání. Jednalo se o pravidlově špatně vyhodnocenou situaci při samostatných nájezdech k určení vítěze utkání. Současně byla rozhodčímu snížena pohyblivá složka jeho odměny. V souvislosti s tímto utkáním byla dodatečně odebrána delegace dvou utkání pro oba renomované mezinárodní čárové rozhodčí Víta Lederera a Jiřího Gebauera.

V souvislosti s utkáním č. 112 mezi mužstvy Třince a Litvínova ze dne 26.10.2014, byla projednána stížnost klubu na výkon rozhodčích. Komise rozhodčích ČSLH dodatečně napomenula rozhodčí Pavla Hodka, u kterého se jednalo o jeho první provinění, které nemělo vliv na konečný výsledek utkání. Rozhodčí Petr Lacina bude na základě stejné stížnosti potrestám odebráním jedné třetiny odměny za utkání, protože se jednalo o již druhé jeho pochybení v krátké době, avšak opět bez vlivu na konečný výsledek utkání.

Poslední utkání, které bylo předmětem jednání, bylo č. 110 Kometa Brno versus Vítkovice, kde se projednávala stížnost klubu na neuznání branky Vítkovic. Rozhodčí Tomáš Horák správně neuznal branku Vítkovic. Důvodem měl být faul útočícího hráče na brankáře, nikoli postavení hráče v brankovišti. Protože šlo o velmi složitou situaci, kterou komise rozhodčích ČSLH vyhodnotila až po dodání záběrů z horních kamer, rozhodla se rozhodčí nepotrestat, i proto, že branka byla správně neuznána. Záběr všech kamer je k dispozici zde.

Přehled všech trestů najdete zde.