27.05.2020 | Tisková zpráva

Kluby II. ligy schválily návrh podoby soutěže, který předloží výkonnému výboru

Kluby II. ligy ČR schválily návrh podoby soutěže pro sezónu 2020/21, který bude předložen výkonnému výboru Českého hokeje.

Návrh počítá s tím, že čtyřiadvacet přihlášených klubů (BK Havlíčkův Brod, BK Nová Paka, HC Bobři Valašské Meziříčí, HC Děčín, HC Draci Bílina, HC DS České Budějovice, HC Dvůr Králové nad Labem, HC Klatovy, HC Kobra Praha, HC Kopřivnice, HC Příbram, HC Tábor, HC Trutnov, HK Nový Jičín, Hokejový klub Opava, IHC Písek, Mostečtí Lvi, SHK Drtiči Hodonín, SKHL Žďár nad Sázavou, TJ HC Jablonec nad Nisou, TJ HC Řisuty, HC Orli Znojmo, HC Stadion Cheb, HHK Velké Meziříčí) bude podle regionálního principu rozděleno ve třech osmičlenných skupinách. Základní část bude šestikolová a každé z mužstev v ní sehraje 42 utkání.

Dva nejlepší týmy z každé skupiny postoupí přímo do play off, zatímco celky, které se ve skupině umístily na třetí až šesté příčce, se utkají v předkole. Vítězové tří play off se nakonec střetnou v kvalifikaci, jejíhož vítěze čeká baráž o účast v Chance lize.

Sestupujícího určí zápasy, v nichž se utkají dvě mužstva, která obsadila ve skupinách poslední příčku a získala v nich nejméně bodů.

O podobě soutěže rozhodně s definitivní platností v závěru příštího týdne výkonný výbor Českého hokeje.