17.08.2020 | Tisková zpráva

Kluby Chance ligy se domluvily na novém návrhu modelu soutěže

Účastníci Chance ligy se sešli na jednání, na němž revokovali svoje rozhodnutí z konce minulého týdne a dohodli se na novém návrhu modelu soutěže, který bude předložen výkonnému výboru ČSLH. Návrh vychází z modelu play off schváleného výkonným výborem ČSLH počátkem června 2020 s úpravami v dlouhodobé a závěrečné části.

Podle návrhu naváže na dlouhodobou tříkolovou část soutěže play off, do kterého přímo postoupí čtyři nejlépe umístěná mužstva, zatímco celky na páté až dvanácté příčce budou o účast usilovat v předkole. Na rozdíl od modelu schváleného v červnu výkonným výborem Českého hokeje kluby navrhují, aby byla soutěž v ročníku 2020/21 nesestupová.

Podmínkou postupu do play off bude, aby mužstvo sehrálo v základní části alespoň 50 % utkání. V případě, že všechna utkání nesehraje, do konečné tabulky mu bude započítán průměrný bodový zisk. Kluby se ztotožnily s tím, že pokud některé z mužstev nebude moci z důvodu karanténních opatření nastoupit k utkání play off, zápas musí být kontumován.

Návrh podpořilo 15 klubů Chance ligy, 3 účastníci soutěže se zdrželi. Členové výkonného výboru ČSLH se k návrhu vyjádří hlasováním per rollam, které proběhne v tomto nebo příštím týdnu.