10.12.2017 | Tisková zpráva

Juniorská reprezentace zahajuje přípravu na MS v Buffalu

Trenér Filip Pešán s asistenty Rostislavem Vlachem a Miroslavem Přerostem zveřejnili nominaci na přípravný kemp před juniorským mistrovstvím světa.
Trenéři nominovali brankáře Josefa Kořenáře (HC Benátky nad Jizerou) s Jakubem Škarkem (HC Dukla Jihlava), obránce Vojtěcha Budíka (Prince Albert Raiders), Lukáše Douderu (HC Verva Litvínov), Jakuba Galvase (HC Olomouc), Libora Hájka (Saskatoon Blades), Filipa Hamana (HC Frýdek-Místek), Františka Hrdinku (BK Mladá Boleslav), Filipa Krále (Spokane Chiefs), Davida Kvasničku (HC Škoda Plzeň), Radima Šaldu (Saint John Sea Dogs) a Ondřeje Válu (Kamploops Blazers) a útočníky Filipa Helta (HC Litoměřice), Kryštofa Hrabíka (Bílí Tygři Liberec), Filipa Chytila (Hartford Wolf Pack), Martina Kauta (HC Dynamo Pardubice), Petra Kodýtka (HC Škoda Plzeň), Jáchyma Kondelíka (Muskegon Lumberjacks), Daniela Kurovského (HC Vítkovice Ridera), Jakuba Lauka (Piráti Chomutov), Alberta Michnáče (Mississauga Steelheads), Martina Nečase (HC Kometa Brno), Radovana Pavlíka (Mountfield HK), Kristiána Reichela (Red Deer Rebels), Ostapa Safina (Saint John Sea Dogs), Filipa Zadinu (Halifax Mooseheads) a Marka Zachara (Sherbrooke Phoenix). K přípravě se mohou připojit i další vybraní hráči reprezentace U19, která se v prosinci účastní turnaje World Junior A Challenge 2017 v Kanadě.

V nominaci figuruje 15 hokejistů z domácích soutěží a 12 hráčů, působících v zámoří. NHL se letos zahráli Filip Chytil s Martinem Nečasem, v nejvyšší domácí soutěži pravidelně nastupují Jakub Škarek, Lukáš Doudera, Jakub Galvas, Martin Kaut, Petr Kodýtek, Daniel Kurovský a Jakub Lauko, často i František Hrdinka, David Kvasnička nebo Radovan Pavlík. Ve WSM lize sbírají zkušenosti Josef Kořenář, Filip Helt a Kryštof Hrabík. Celkem 14 hokejistů je z ročníku 1998, 12 z ročníku 1999, který bude moci hrát na juniorském mistrovství světa i napřesrok, nejmladší hráč výběru Jakub Lauko je ročník 2000.

Zkušenosti z posledního mistrovství světa U20 mají Jakub Škarek, Vojtěch Budík, František Hrdinka, David Kvasnička, Ondřej Vála, Daniel Kurovský, Martin Nečas a Kristian Reichel, na světovém šampionátu U18 hráli v dubnu 2017 Jakub Škarek, Jakub Galvas, Filip Král, David Kvasnička, Robert Šalda, Kryštof Hrabík, Filip Chytil, Martin Kaut, Jáchym Kondelík, Martin Nečas, Ostap Safin a Filip Zadina. V roce 2016 hráli na mistrovství světa U18 Josef Kořenář, Vojtěch Budík, Lukáš Doudera, Libor Hájek, David Kvasnička, Ondřej Vála, Petr Kodýtek, Daniel Kurovský, Radovan Pavlík, Kristián Reichel, Filip Zadina a Marek Zachar, v roce 2015 Vojtěch Budík s Liborem Hájkem. Evropská část výběru se sejde v úterý 12. 12. 2017 v Břeclavi a ve středu 13. 12. 2017 odletí z Vídně do Buffala, kde se k ní připojí hráči působící v zámoří. Reprezentace se potom bude připravovat v Niagara Falls a před světovým šampionátem sehraje i dva přípravné zápasy – 20. 12. 2017 s Kanadou a 22. 12. 2017 s Finskem. Na mistrovství světa, které se bude hrát ve dnech 26. 12. 2017 – 5. 1. 2018 v Buffalu, čekají svěřence Filipa Pešána v základní skupině Rusko (26. 12. 2017), Švédsko (28. 12. 2017), Bělorusko (30. 12. 2017) a Švýcarsko (31. 12. 2017). Čtvrtfinálová utkání se hrají 2. 1. 2018, semifinále 4. 1. 2018 a zápasy o medaile 5. 1. 2018 v Key Bank Centru.

Nominace české reprezentace na přípravný kemp před MS U20

Brankáři: Josef Kořenář (Benátky nad Jizerou), Jakub Škarek (Jihlava).

Obránci: Lukáš Doudera (Litvínov), Filip Haman (Frýdek-Místek), František Hrdinka (Mladá Boleslav), David Kvasnička (Plzeň), Jakub Galvas (Olomouc), Vojtěch Budík (Prince Albert, WHL), Ondřej Vála (Kamloops, WHL), Radim Šalda (Saint John, QMJHL), Libor Hájek (Saskatoon, WHL), Filip Král (Spokane, WHL).

Útočníci: Filip Helt (Litoměřice), Petr Kodýtek (Plzeň), Daniel Kurovský (Vítkovice), Martin Kaut (Pardubice), Martin Nečas (Kometa Brno), Radovan Pavlík (Hradec Králové), Marek Zachar (Sherbrooke, QMJHL), Albert Michnáč (Mississauga, OHL), Ostap Safin (Saint John, QMJHL), Filip Chytil (Hartford, AHL), Jáchym Kondelík (Muskegon, USHL), Kristian Reichel (Red Deer, WHL), Filip Zadina (Halifax, QMJHL), Kryštof Hrabík (Liberec), Jakub Lauko (Chomutov).

Realizační tým:

Manažer: Otakar Černý
Hlavní trenér: Filip Pešán
Asistenti trenéra: Rostislav Vlach a Miroslav Přerost
Media manažer: Ondřej Kalát
Trenér brankářů: Martin Láska
Lékař: MUDr. Roman Mizera
Fyzioterapeutka: Barbora Krajsová
Kustodi: Oldřich Kopecký a Petr Šulan
Video trenér: Aleš Vladyka

Galerie