18.07.2012 | Jiří Veber

Jiří Veber: Hodnocení letních kempů reprezentace U17

V období od května do června 2012 jsme absolvovali tři kempy po pěti dnech v Třemošné a Kravařích, kde nám byly vytvořeny výborné podmínky. V těchto kempech se objevilo celkem šest brankářů a dvaačtyřicet hráčů.
Během dne jsme vždy absolvovali dvě tréninkové jednotky na ledě po devadesáti minutách. Na každou tréninkovou jednotku na ledě navazovala šedesátiminutová tréninková jednotka na suchu. Na „suché“ tréninky jsme využívali posilovnu, tělocvičnu, venkovní hřiště na házenou či hřiště na beach.

V trénincích mimo led jsme se zaměřili především na sílu dolních končetin (výbušnou sílu) a core. Jednou z novinek bylo využití kondičních trenérů se zaměřením na tuto oblast. Hráči byli rozděleni do menších skupin, kterým se tito trenéři věnovali dvakrát po třiceti minutách v dopoledních a odpoledních hodinách. Jednalo se o nácvik správné techniky dýchání a provedení daných cviků a jejich účelnost.

Na ledě v dopoledních hodinách jsme se převážně věnovali individuálním herním činnostem jednotlivce (střelba, přihrávka, vedení kotouče, bruslení), či děleným tréninkům útočníků a obránců, při kterých jsme se zaměřili na vedení osobního souboje (z pohledu útoku i obrany). Odpolední tréninky byly věnovány rovnovážným stavům a hře na malém prostoru. Samozřejmostí byla pravidelná hra v pěti proti pěti, při které jsme se snažili rozpoznat nejen herní možnosti a vyspělost našich svěřenců.

Po loňské sezóně došlo k výměně realizačního týmu, takže nejen pro nás trenéry byly tyto kempy cenným přínosem, jelikož jsme měli možnost (poprvé) blíže poznat hráče tohoto ročníku. Hráče musíme pochválit za přístup i tréninkovou morálku. Důležité však bude, abychom zkušenosti z kempů (výkony) potvrdili v sezóně, která nám začíná turnajem pěti zemí v Chomutově (7. - 11. srpna 2012).

Rád bych poděkoval za podmínky a servis, které nám byly vytvořeny v Třemošné (a ve Zruči) a v Kravařích.