19.06.2017 | Tisková zpráva

Jan Kovář získal netradiční ocenění - Pilsner Urquell na rok zdarma

Soutěž Zlatá hokejka oceňuje každý rok ty nejlepší české hokejisty. Jan Kovář byl do skupiny deseti nejlepších nominován už počtvrté a letos měl opravdu vydařený rok. I když se národnímu týmu ve čtvrtfinále nezadařilo, útočník Jan Kovář byl českou gólovou podporou. V letošním roce vstřelil v reprezentaci nejvíce gólů ze všech. Během 15 zápasů dal neuvěřitelných 7 branek. I proto se partner České hokejové reprezentace Pilsner Urquell rozhodl, že jeho výsledky ocení v rámci soutěže Zlatá hokejka.
„Chtěli jsme vybrat a odměnit tradičním plzeňským ležákem jednoho z reprezentantů, za jeho výkony v celé sezóně a hlavně za čestnou reprezentaci, díky které dělá dobré jméno Česku, stejně jako náš originál Pilsner Urquell už po 175 let. Proto jsme vybrali klíčového hráče Honzu Kováře, který letos nastřílel nejvíce gólů ze všech,“ říká Luděk Baumruk, marketingový manažer značky Pilsner Urquell a dodává: „Shodou okolností byl Honza také jeden z hokejistů, kteří se stali tváří našeho vizuálu kampaně Společně pro zlato. Ten symbolizoval legendární fotografii z Nagana 1998, kde se hokejisté drží kolem ramen a číší z nich naděje a víra ve vítězství.“

Jan Kovář si tak kromě ocenění za 6. místo ve Zlaté hokejce odnesl i plzeňský originál Pilsner Urquell na rok zdarma. „Doufáme, že toto netradiční ocenění Honzu Kováře potěší a že takových talentů budeme moci ocenit ještě spoustu,“ dodal Luděk Baumruk.