22.03.2017 | ČSLH

Jak a kde si můžete koupit vstupenky na mistrovství světa?

Už jen necelé dva měsíce scházejí do startu mistrovství světa 2017, který se uskuteční v Paříži a Kolíně nad Rýnem. Zahájením předprodeje jednotlivých vstupenek ještě v první polovině března dostal organizační výbor MS svému původnímu slibu nabídnout jednotlivé vstupenky na všech 64 zápasů mistrovství na jaře 2017 – a to i přesto, že poptávka po denních vstupenkách, tedy vstupenkách umožňujících vstup na všechny zápasy vybraného dne, je nadále vysoká.
I díky tomu byla překonána hranice 450 000 prodaných vstupenek na zápasy v obou místech konání. „Velkou část cesty k první cílové metě 600 000 diváků jsme tak urazili ještě před zahájením prodeje jednotlivých vstupenek,“ kladně hodnotí dosavadní průběh předprodeje Franz Reindl, prezident organizačního výboru MS, a dodává: „Už dnes můžeme na základě těchto výsledků říci, že návštěvníky čeká na stadionech fantastická atmosféra, a to máme před sebou ještě prodej jednotlivých vstupenek, kde očekáváme největší nápor.“

Podle očekávání lze na některé zápasy získat už jen „zbytkové“ vstupenky. Týká se to samozřejmě především turnajových dnů s účastí německého, ale také ruského a švédského mužstva v Kolíně. Také některá utkání v Paříži jsou již téměř vyprodaná. Obzvláště vysoké poptávce se zde těší zápasy hostitelské Francie, Švýcarska, Kanady, Finska a České republiky.

Dva čtvrtfinálové zápasy se odehrají v Kolíně, dva v Paříži. Semifinále a zápasy o bronz a zlato se budou konat v německém městě. I na tyto zápasy lze už zakoupit samostatnou vstupenku. Vstupenky na jednotlivé duely lze zakoupit už za 19 eur, lístky na vyřazovací boje začínají na metě 49 eur.

Vstupenky na Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2017 v kolínské LANXESS areně a pařížské AccorHotels Areně můžete zakoupit dvěma způsoby: