30.08.2017 | Tisková zpráva

Investice ČSLH do výchovy mládeže se více než zdvojnásobily

Prezident ČSLH Tomáš Král představil na tiskové konferenci čísla, dokumentující podporu, kterou svaz poskytuje mládežnickému hokej. Za necelých deset let se objem investic ČSLH do mládežnického hokeje více než zdvojnásobil, vzrostl ze 47,0 miliónu Kč v roce 2009 na 103,4 miliónu Kč v roce 2016.
Z uvedené částky připadlo v roce 2016 66,7 miliónu Kč na dotace klubům, které se výchově mládeže věnují a programy v regionech, a 36,7 miliónu Kč na výdaje, spojené s mládežnickými reprezentacemi. S dalším, ještě významnějším nárůstem počítá rozpočet ČSLH v roce 2017, kdy by měly celkové investice do mládežnického hokeje vzrůst na 124,6 miliónu Kč.

„V reprezentační oblasti jsme se soustředili především na zkvalitnění programu mládežnických výběrů, které dnes absolvují mnohem více akcí a především více utkání s nejsilnějšími soupeři včetně zámořských,“ uvedl v této souvislosti prezident ČSLH Tomáš Král. „Na klubové úrovni jsou nejvýznamnějšími projekty, které podporujeme, Akademie ČSLH, Profesionální trenéři mládeže v malých klubech, Sportovní střediska, Výstroj pro nejmenší hokejisty, Sportovní centra mládeže nebo Regionání trenéři ČSLH. Jednotlivé projekty financujeme jednak z veřejných dotací, jednak z výnosů úspěšného mistrovství světa a z podpory významných partnerů.“

Řada rozvojových programů ČSLH, zastřešených mimo jiné projektem „Pojď hrát hokej“, souvisí se snahou přivést na zimní stadióny nejmenší děti. Po období poklesu či stagnace se tak podařilo dosáhnout toho, že počty malých hokejistů a družstev v mládežnických, především žákovských kategoriích rostou. Například počet klubů a družstev, přihlášených v žákovských soutěžích, vzrostl ze 109 v roce 2009 na 145 v sezóně 2017/18, tj. o 1/3.

Galerie