26.04.2017 | Tisková zpráva

Informace o Carlson Hockey Games 2017

Po čtyřech letech se do České republiky vrátí nejprestižnější z turnajů evropské hokejové tour. Poslední prověrka evropských top týmů se bude konat od 27. do 30. dubna v Českých Budějovicích. Hokejový svátek nese nově název Carlson Hockey Games. Nominaci českého týmu najdete zde.

O společnosti Carlson

Společnost Filson je výrobcem autokosmetiky, olejů a provozních kapalin CARLSON a působí na českém trhu od roku 1993. Jsme ryze česká rodinná firma a za bezmála 25 let působnosti jsme se stali lídrem v segmentu výroby a prodeje autokosmetiky, motorových olejů a provozních kapalin. Zejména naše prémiová značka CARLSON si za velmi krátkou dobu vydobyla renomé kvalitních a inovativních produktů u všech motoristů.

Náš obchodní úspěch chceme podpořit spojením naší značky s českým hokejem - tedy s tím, co má u nás doma i ve světě stále dobrý zvuk a punc kvality.

Jsme velmi potěšeni, že se naše společnost stala prostřednictvím prémiové značky CARLSON součástí života české hokejové reprezentace a jejich fanoušků. Pevně věříme, že jsme položili pevný základ našeho dlouhodobého partnerství při konání českých hokejových her právě tím, že jsme tomuto turnaji propůjčili naše jméno. <> V minulých týdnech proběhla na mnoha obchodních řetězcích produktová soutěž pro všechny „motorizované“ fanoušky ledního hokeje, na jejímž základě bude výhercům rozdáno 100 vstupenek na sobotní a nedělní dvojzápasy. Věříme, že jsme tímto potěšili početné příznivce našeho národního týmu, kteří si zakoupili naše výrobky speciální hokejové edice a ještě navíc měli možnost vyhrát vstupenky na již vyprodaný turnaj CARLSON Hockey Games.

Doprovodný program a informace pro fanoušky

Český národní tým ladí formu i sestavu na světový šampionát a má před sebou poslední zápasovou prověrku. K této příležitosti se fanoušci v Českých Budějovicích mohou těšit na doprovodný program na stadionu i mimo něj.

Úterní otevřený trénink: 17 hodin vchod vstupem A (trib. A2 - A5)

Čtvrteční utkání zahájí primátor Českých Budějovic pan Jiří Svoboda, samozřejmě věnujeme tichou vzpomínku nedávno zesnulé legendě českého hokeje panu Bubníkovi. V první přestávce pak k významným životním jubileím pogratulujeme dalším legendám českého hokeje – Františku Ševčíkovi, Janu Hrbatému, Pavlu Křížkovi a Jiřímu Králíkovi.

Páteční autogramiáda

v BAUHAUS ČB - 16 hodin přímo v areálu BAUHAUSU (České Vrbné 2380, 370 11, České Budějovice)

V sobotu si připomeneme 70. výročí od zisku naší vůbec první zlaté medaile z Mistrovství světa. Kromě archivních záběrů i poněkud netradičně tím, že v první třetině utkání se Švédy nastoupí hráči českého výběru v replikách tehdejších svetrů, které nosili Zábrodský, Konopásek, Roziňák a další bardi.

Československý výběr měl před 70 lety k dispozici modrou a bílou kombinaci, repliky svetrů budou v první verzi, v níž hráči absolvovali nástup mužstev na Štvanici, což je doloženo historickými fotografiemi. Bylo třeba získat souhlas partnerů národního mužstva, protože svetry jsou bez reklam. Také byla oslovena švédská strana, jelikož podle rozpisu Euro Hockey Tour měli Švédové přijet v tmavé kombinaci. Žádosti vyšli vstříc, nastoupí ve žlutých dresech.

Původní svetry postrádaly jmenovky i vyšší čísla, toto brali pořadatelé rovněž v úvahu. Hráči nastoupí bez jmen na zádech a s tehdejšími čísly – v Praze 1947 to bylo od jedničky do patnáctky, v Českých Budějovicích budou k dispozici dresy od jedničky do třiadvacítky. Což pochopitelně ztíží situaci rozhodčím. Bylo třeba tedy věc doladit s ohledem na oficiální zápis a pravidla IIHF.

Nedělní utkání bude věnováno regionálním osobnostem ze sportovního prostředí a vyhlášení výsledků her i celé série EHT.

Fanzóna před stadionem

BPA s partnery národního týmu připravila pro fanoušky, kteří nebudou moci osobně sledovat zápasy na stadionu, hokejovou fanzónu na parkovišti před stadionem.

„Zveme tímto všechny fanoušky. Ti se mohou těšit na velkoplošnou obrazovku, různé soutěže a doprovodný program partnerů. O občerstvení se postará Plzeňský Prazdroj. Budeme doufat, že se i počasí umoudří, a ve fanzóně bude panovat správná hokejová atmosféra,“ přibližuje za BPA Jana Obermajerová.

Fanzóna bude zprovozněna vždy 2 hodiny před utkáním. Vstup je zdarma, ale již do fanzóny budou probíhat pečlivé bezpečnostní prohlídky. Návštěvníci by tak měli s sebou mít pouze nutné osobní věci v zájmu hladké prohlídky a minimalizování front u vstupu.

Vstupenky

V úterních odpoledních hodinách budou do prodeje uvolněna poslední místa z technických blokací. Sledujte sociální sítě národního týmu. Jakmile budou vstupenky uvolněny do prodeje, budou informace zveřejněny právě tam.

Bezplatné parkování

V rámci Carlson Hockey Games mohou fanoušci možnosti parkovat zdarma na volné asfaltové ploše u řeky Vltavy, v Českých Budějovicích, Jiráskovo nábřeží (pod Dlouhým mostem). Podrobnější informace k parkování ZDE.


Z náplavky se návštěvníci dostanou pěšky pod Dlouhým mostem – vede zde cyklostezka – pak kolem Plaveckého stadionu až k řece Malši, následně přejdou přes dřevěný obloukový most, za ním se dají vpravo proti proudu řeky až k většímu mostu, ten přejdou vpravo a následně kolem budovy soudu dojdou až k zimnímu stadionu. Vzdálenost popsané pěší cesty je cca 1,1 km – 16 min.

Uzavírka ulice F. A. Gestnera v okolí zimního stadionu

Část ulice F. A. Gestnera v okolí zimního stadionu bude uzavřena v termínech:

čtvrtek 27. 4. 2017 od 15 do 23 hodin
sobota 29. 4. 2017 od 10 do 21 hodin
neděle 30. 4. 2017 od 11 do 23 hodin

Plánek uzavírky na internetu ZDE

Průběžné informace k utkáním a dalším aktivitám národního týmu budou zveřejněny následně, včetně oficiálních profilů na sociálních sítích Facebook, Instagram, Twitter a Youtube pod jednotným odkazem „narodnitym“.

https://www.facebook.com/narodnitym
http://instagram.com/narodnitym
https://twitter.com/narodnitym
https://www.youtube.com/narodnitym

Galerie