10.10.2019 |

I v této sezoně pořádá Český hokej semináře pro rodiče a trenéry nejmenších hokejistů

Sportovní oddělení Českého hokeje naváže na úspěšnou aktivitu z minulé sezony a i v průběhu ročníku 2019/2020 bude po celé České republice pořádat semináře pro rodiče a trenéry hokejistů v nejmenších věkových kategoriích přípravek a mladších žáků s názvem „Role rodičů ve výchově sportovce“.

V loňské sezoně se uskutečnilo celkem 13 seminářů v Třinci, Brně, Praze, Litoměřicích, Karlových Varech, Zlíně, Chomutově, Českých Budějovicích, Ostravě, Jihlavě, Liberci, Plzni a na Kladně. Vzhledem k zájmu rodičů i trenérů bude sportovní oddělení Českého hokeje v organizaci seminářů pokračovat.

Nejbližší tři semináře se uskuteční 24. října v Litvínově, 5. listopadu v Mladé Boleslavi a 3. prosince v Hradci Králové. O dalších termínech budou rodiče a trenéři informováni prostřednictvím zástupců klubů.

Lektory seminářů, pořádaných v různých regionech České republiky, jsou sportovní psycholog Mgr. Václav Petráš, spolupracovník řady vrcholových domácích a zahraničních sportovců a MUDr. Marie Skalská, lékařka z Institutu sportovní medicíny, autorka mnoha statí a přednášek věnovaných pohybové aktivitě a zásadám správné výživy.

Tématem seminářů jsou zdravá výživa a psychologie malého hokejisty v trojúhelníku hráč – trenér – rodič. Účastníci seminářů se mimo jiné dozví, jak mohou rodiče rozvíjet sebevědomí malých hokejistů, jak jim mohou pomáhat překonávat překážky a neúspěchy nebo jak má vypadat správný jídelníček, stravovací a pitný režim malého hokejisty.