25.06.2017 | ČSLH

Hokejoví rozhodčí na fotbalovém turnaji: Memoriál Pavla Lainky 2017

Třetí červnový víkend, konkrétně 17. a 18. června, vyměnili hokejoví rozhodčí píšťalky a brusle za kopačky a fotbalové dresy. Na výborně připraveném hřišti v Zastávce u Brna se konal tradiční fotbalový turnaj rozhodčích ledního hokeje, jenž letos poprvé nesl název Memoriál Pavla Lainky po rozhodčím, jenž zemřel vloni v září po úrazu při řízení zápasu.
Turnaje se zúčastnilo celkem osm celků ve dvou čtyřčlenných skupinách. Úvodní den turnaje nabídl boje ve skupinách, v neděli se hrálo o umístění. Přestože se hrálo na zkrácený čas, byly vstřeleny v zápasech průměrně více než čtyři góly. Výjimkou bylo napínavé bezbrankové finále, ve kterém celek Hosys Brno „A“ předčil svého soupeře, Hosys Brno „B“ až v penaltovém rozstřelu a obhájil tak svůj loňský triumf. I v zápasech o další místa rozhodovaly penalty. Z třetího místa se radoval celek Plzně po porážce Příbrami 3:2. V duelu dvou slovenských týmů o 5. místo předčili rozhodčí z Banské Bystrice krajany z Košic 2:1. Bez rozstřelu se obešlo utkání o 7. místo Praha – Tábor 3:2.

Kromě současných extraligových rozhodčích ozdobili turnaj svou účastí ve hře i Evžen Kostka (dříve čárový rozhodčí Tipsport extraligy, nyní delegát a předseda jihočeského krajského výkonného výboru ČSLH), v týmu Příbrami Martin Fraňo (dříve hlavní rozhodčí Tipsport extraligy, nyní v KHL), v týmu Plzně Jakub Šindel (dříve hráč Tipsport extraligy, nyní v Akademii rozhodčích).

Na fotografii vítězného týmu je v horní řadě čtvrtý zprava bratr Pavla Lainky Petr a bez dresů rodiče, kteří předávali vítězům poháry a ceny. Podrobnější výsledky a další informace z turnaje lze najít na jihomoravském krajském webu.