25.05.2020 |

#HokejDoma: Cvičení pro brankáře - POHYBOVÁ VŠESTRANNOST

Video s názvem "Pohybová všestrannost v domácích podmínkách" patří do série #HokejDoma: Cvičení pro brankáře, ale není samostatným dílem. Spíš by mělo sloužit jako doplněk veškerých aktivit brankářů všech věkových kategorií.

K dalšímu z natočených pohybových materiálů pro naše brankáře jsme se rozhodli přidat tentokrát pohybovou všestrannost. Základní doporučení pro pohybové aktivity se mohou týkat kategorií od brankářů ročníků mladších po ročníky brankářů v dospívání a dorostu. Každé dítě potřebuje ve svém přirozeném prostředí základy všestrannosti, tato část zapadá přesně do potřeb našich brankářů.

Videoukázka vám nabídne odlišné prvky základních pohybů v prostředí domácích aktivit. Vyzkoušejte formy míčových her, zapojení tenisové rakety, trampolíny v prostředí zahrad a otevřených hřišť. Snažte se rozvíjet základní principy her, zábavy a zapálenosti pro daný cvik v provedení. Brankáři mohou volit formy stabilit na jedné noze nebo přecházení natěžených lan po provazu ve vedení na jedné noze. Doporučení na tyto provedení vám rádi přiložíme: brankáři jsou do těchto tréninků navedení v naprosté duševní a mentální pohodě, hra a pohyb na hřišti je baví a dovedou si tvořit pravidla a provedení těchto her sami.

Ukázky cvičení pro brankáře jsou připravované ve spolupráci profesionálních regionálních trenérů Českého hokeje, jsou zveřejňovány každý týden a distribuovány prostřednictvím regionálních trenérů brankářů klubovým trenérům, rodičům a brankářům. Další díly naleznete v sekci TRÉNINK BRANKÁŘŮ MIMO LED.

Nahrajte na sociální sítě video, jak doma trénujete vy, a připojte hashtag #HokejDoma.