17.12.2014 | Milan Kolísek

Hodnotící schůze instruktorů a komise rozhodčích ČSLH

V sobotu 13. prosince 2014 se uskutečnila hodnotící schůze instruktorů a komise rozhodčích ČSLH.
Instruktoři zhodnotili práci delegátů v územní skupině, rekapitulovali počet sledovaných utkání a rozhodčích. Uvedli, že mají dobré zkušenosti s delegáty z řad aktivních rozhodčích, s delegáty jsou v pravidelném kontaktu a mají společné schůzky k hodnocení vlastní práce v regionu a zejména k hodnocení rozhodčích.

Sekretář komise rozhodčích zrekapituloval zkušenosti z používání Systému pro rozlosování rozhodčích, včetně obsazování delegátů a zpráv delegátů v systému, informoval o nových funkcionalitách. Instruktoři byli upozorněni na režim zvláštních zpráv delegátů, které slouží jako jeden z podkladů pro rozhodování komisí ČSLH.

Vedoucí Programu rozvoje Luboš Chytil seznámil s uskutečněnými akcemi a s plánem akcí na další část sezony. Zejména společný seminář rozhodčích z Programu za účasti zástupců IIHF a zahraničních lektorů v září letošního roku byl vysoce oceňovaný jak rozhodčími tak lektory. Instruktoři vítají Program rozvoje s častějším sledováním rozhodčích včetně společného řízení utkání rozhodčími z programu a extraligovými. Nejbližší společná akce bude na přelomu ledna a února, kdy proběhne celodenní kemp za účasti svazových trenérů. Instruktoři sledují na rozhodčích zařazených do programu stoupající výkonnost. Ti, kteří se nezlepšují nebo nemají zájem na sobě pracovat, byli z programu vyřazeni a nahrazeni novými rozhodčími, zejména absolventy letošního školení I.třídy.

V hlavním bodu schůze se instruktoři a vedoucí soutěží zabývali individuálně každým rozhodčího z nominační listiny, který byl v dosavadním průběhu hodnocen delegáty. O každém rozhodčím se vedla diskuze, hodnotil se vývoj, tendence výkonnosti a zařazení do soutěžích. Dva hlavní rozhodčí a dva čároví rozhodčí z II.ligy byli navrženi ke střídavé nominaci v I.lize, Dva rozhodčí juniorských soutěžích dostanou příležitost ve II.lize.