25.10.2012 | Jan Chlubna

Hodnocení utkání sledge hokejové reprezentace s Německem

Ve dnech 12. až 14. října sehrál národní tým ve sledge hokeji v rámci svého soustředění v Litoměřicích tři přípravné zápasy s Německem. V normální hrací době si připsal jednu výhru a dvě porážky, po každém utkání následovalo také prodloužení a samostatné nájezdy. Jednotlivá střetnutí i celý trénink reprezentace zhodnotil její hlavní trenér Miroslav Hornich.
12. 10. 2012
ČR – Německo 0:2, prodloužení 1:0, samostatné nájezdy 1:0.
Branka ČR v prodloužení: Hábl. Samostatný nájezd: Berger.

Sestava: Hulín, Vápenka - Kvoch, Klíma, Motyčka, Berger, Hrbek - Šafránek, Palát, Raul, Staněk, Hábl, Fojtík.

Dvě hrubé chyby rozhodly o osudu celého utkání a to i přesto, že měl český tým výraznou převahu. Nedokončený forčekink našich útočníků umožnil Němcům úspěšnou brejkovou situaci, druhá branka padla po špatné komunikaci obránce a útočníka na útočné modré čáře s následně špatně provedeným bekčekingem.


13. 10. 2012
ČR – Německo 2:1, prodloužení 1:0, samostatné nájezdy 2:1.
Branky ČR: Geier (Kubeš), Berger (Kubeš). V prodloužení: Berger (Raul). Samostatné nájezdy: Kvoch, Hábl.

Sestava: Vápenka, Hulín - Berger, Kubeš, Rumplík, Kvoch, Hrbek - Šafránek, Hábl, Raul, Palát, Geier, Fojtík.

Družstvo ČR mělo po celé utkání jednoznačnou herní převahu. Hráči si vytvářeli velmi dobré střelecké příležitosti. Vynikající německý brankář vychytal většinu z nich zejména při několika oslabeních a držel svůj tým ve  hře. Němcům se podařilo skórovat až v poslední minutě hry. V prodloužení dominovali opět hráči ČR.


14. 10. 2012
ČR – Německo 2:6, prodloužení 0:0, samostatné nájezdy 1:2.
Branky ČR: Geier (Berger), Šafránek (Fojtík). Samostatný nájezd: Štěpják.

Sestava: B. Mach, Vápenka - Klíma, Berger, Rumplík, Hrbek - Šafránek, Palát, Raul, Zikmund, Geier, Fojtík, Keller, Staněk, Štěpják

V tomto utkání dostal český tým lekci z produktivity. V každé třetině musel dohánět vedení soupeře. Přes vyložené příležitosti měl tým ČR problémy s překonáním německého brankáře. Produktivita a koncentrace byly rozhodujícími faktory v tomto utkání, které lépe zvládl tým Německa.

Celkové zhodnocení soustředění reprezentace

Říjnové soustředění v Litoměřicích bylo náročnou fyzickou prověrkou. Hráči absolvovali několik fází tréninku denně (2x na ledě, 3x suchá příprava) s  vloženými utkáními se silným a fyzicky odolným soupeřem. Ten praktikoval spíše úpornou obrannou hru a tomu podřizoval i taktiku. Přes častá vyloučení německých hráčů se naše střelecké pokusy a dobrá kombinační hra neprojevila výrazněji v konečném výsledku utkání.