23.04.2013 | Pavel Arnošt, Petr Studnička

Hodnocení utkání reprezentační šestnáctky na Slovensku

Ihned po skončení velmi kvalitního turnaje čtyř zemí v Přerově bylo pozváno dalších 22 hráčů širšího výběru reprezentace U16 na přípravný kemp a následné dvojutkání na Slovensku. Ke krátké přípravě jsme využili kvalitní, ověřené prostředí v Přerově. Po přesunu do Bratislavy jsme odehráli dvě utkání proti Slovensku. Akce se zúčastnilo celkem 22 hráčů (2 brankaři, 8 obránců a 12 útočníků).

Výsledky zápasů

utkání č. 1 
ČR „16“ – Slovensko „16“ 4:3sn (1:1, 1:2, 1:0)
Branky ČR: Štefka (Hlaváček, Kalina), Gago (Stránský), Guman (Werbík), rozhodující nájezd Guman.
                                                                                                     
utkání č. 2 
ČR „16“ – Slovensko „16“ 0:5 (0:1, 0:2, 0:2)

Charakteristika hry českého týmu

Na přípravu jsme měli k dispozici dvě tréninkové jednotky na ledě, ve kterých jsme se zaměřili na organizaci hry v obranném a středním pásmu. Všichni hráči našeho výběru v průběhu sezony absolvovali jednodenní kempy, znali tedy filozofii řešení herních situací a tréninkové jednotky měly dobrou úroveň.
 
Do prvního utkání jsme vstoupili velice aktivně a vstřelili první branku. Soupeř se postupně herně zlepšoval, vyrovnal a do třetí třetiny nakonec vstupoval s jednobrankovým náskokem. Závěrečná třetina byla z naší strany velice pasivní, ofenzivně jsme se téměř neprosazovali, vyslali jsme v ní pouze dvě střely na branku, přesto jsme jedinou brankovou příležitost dokázali využít k vyrovnání. Po prodloužení přišly na řadu samostatné nájezdy, ve kterých jsme uspěli a zvítězili.

Úvod druhého utkání hráči systémově zvládali, zlomila nás však branka v oslabení minutu před koncem první třetiny nás. Soupeř pak byl jasně lepší a nedovolil nám do žádné výrazné ohrožení jeho branky.                  

Pozitiva:
  • Snaha dodržet herní koncept
  • Výkon brankaře Stezky v prvním utkání
Negativa:
  • Nedostatečná soutěživost a snaha o prosazení se
  • Minimální aktivita a důraz v ofenzivních činnostech

Charakteristika hry Slovenska

Velmi dobré fyzické parametry, ale v porovnání se špičkovými týmy bez intenzity bruslení. Nápaditost v přesilových hrách, kdy byli velice aktivní v počtu rychlých přihrávek a četnosti střelby.