01.08.2011 | Robert Reichel

Hodnocení letních přípravných kempů reprezentace U16

Společně s kolegou Karlem Beranem máme za sebou čtyři přípravné kempy s nově se rodící reprezentační šestnáctkou. V Třemošné a Litoměřicích jsme absolvovali přípravu na ledě i na suchu a měli možnost poznat přibližně šedesát hráčů vytipovaných na základě předchozího pozorování na Lekov Cupu v Plzni. Byla to pro nás dobrá příležitost jako poznat tak velké množství hráčů a všechny je postupně vyzkoušet.
První dva kempy se uskutečnily ve Sport areně v Třemošné. Byly zaměřené především na výběr nového reprezentačního týmu hráčů do šestnácti let. Šanci dostali hráči, kteří na sebe upozornili během Lekov Cupu, zřejmě největšího mezinárodního turnaje této věkové kategorie u nás. Měli jsme k dispozici přibližně šedesát hráčů a ty jsme v průběhu všech čtyř kempů protočili a postupně vyzkoušeli. 

Pro třetí kemp jsme využili zázemí Litoměřického zimního stadionu. Zaměřili jsme se na dělené tréninky obránců a útočníků, plus jsme udělali silové testy, výběhy, trénink core, agility.

Čtvrté (závěrečné) soustředění se opět konalo v Třemošné. Dopoledne jsme se znovu zaměřovali na dělené tréninky obránců a útočníků. S obránci jsme pracovali zvláště na bruslení a technice střelby. S útočníky jsme dělali střelu z malého prostoru, cvičili jsme také orientaci před brankou. V odpoledních trénincích jsme zkoušeli různé varianty situací, které budeme po hráčích vyžadovat v utkáních, která nás čekají.

Jsme rádi, že jsme měli k dispozici čtyři kempy, při kterých jsme viděli hodně hráčů a mohli si udělat přehled o tom, jak jsme na tom fyzicky, jak se jednotlivci připravují ve svých oddílech a jak se připravují na tréninkové jednotky.

Teprve první turnaj v Salcburku ukáže, jak jsme vše zvládli a ukáže nám, na čem musíme dále pracovat, bychom se stále zlepšovali.