20.09.2012 | Petr Studnička

Hodnocení kempů reprezentace U16 - září 2012

Ve dnech 17. a 18. září 2012 se uskutečnily dva jednodenní kempy reprezentace hráčů do šestnácti let. V pondělí 17. září to bylo v Jihlavě, a v úterý 18. září v České Třebové.
V Jihlavě se sešel tým, tvořený převážně hráči, kteří se zúčastnili předcházející reprezentační akce této věkové kategorie v rakouském Salcburku. Reprezentační výběr absolvoval suchou přípravu, tréninkovou jednotku na ledě, a v podvečer sehrál přátelské utkání proti extraligovým starším dorostencům Dukly Jihlava.

Česká reprezentace do šestnácti let porazila jihlavský tým 7:1. „Jednodenní setkání je pro nás přínosem, měli jsme šanci zopakovat herní věci, na kterých dlouhodobě pracujeme a po měsíci znovu vidět všechny kluky při hře. Především v první třetině jsme předvedli výkon, který bychom chtěli předvádět stabilně - dobrá organizace hry, pohyb, produktivita. S utkáním převládá spokojenost“, zhodnotil hlavní trenér Pavel Arnošt.

Do České Třebové trenéři svolali 34 hráčů širšího kádru. Někteří z nich se ve výběru objevili vůbec poprvé. Hráči byli rozděleni do dvou skupin, ve kterých absolvovali dopolední trénink na ledě. Odpoledne obě skupiny změřili síly ve vzájemném utkání. „I tuto akci pro hráče širšího výběru hodnotíme pozitivně. Spokojeni jsme byli především s výkonem některých obránců, od útočníků jsme očekávali více aktivity, sebeprosazení a tahu na branku“ řekl Arnošt.  
Celkem trenéři ve dvou dnech viděli v akci 56 hráčů ze širšího okruhu reprezentantů. „Vzhledem k pozitivnímu hodnocení bychom chtěli jednodenní akce opakovat i v budoucnu. V příští nominaci samozřejmě přihlédneme k tomu, jak se hráči na této akci prezentovali, ale dveře zůstávají otevřené i pro další kandidáty, kteří zaujmou v soutěži.“    

Chceme poděkovat vedení klubu i trenérům Dukly Jihlava, že nám umožnili sehrát utkání s jejich starším dorostem. Stejně tak chceme poděkovat vedení zimního stadionu v České Třebové, že nám poskytli možnost uspořádat jednodenní reprezentační akci na jejich pěkném stadionu. Jsme nadšeni z prostředí i ochoty zaměstnanců zimního stadionu. Stadion v České Třebové dle našeho názoru splňuje nároky na případné pořádání mezistátního utkání některého z mládežnických reprezentačních týmů.