09.04.2014 | Petr Studnička, Pavel Arnošt

Hodnocení akce reprezentace U17: Tři utkání ve Švýcarsku

Reprezentační sedmnáctka se na začátku dubna (3. až 5. dubna 2014) představila v trojutkání ve Švýcarsku. Před zápasy se uskutečnila třídenní příprava v Rokycanech, které se zúčastnilo 22 hráčů (2 brankaři, 8 obránců a 12 útočníků). Mladí reprezentanti si v trojutkání připsali dvě vítězství v normální hrací době a jednu porážku po samostatných nájezdech.

Charakteristika hry českého týmu

V přípravě na trojutkání jsme opakovali herní koncept, který máme dlouhodobě nastolený, jak v defenzivních, tak ofenzivních činnostech.

Pozitiva:
  • produktivita v přesilových hrách
  • aktivní pohyb jak v přípravě tak ve všech třech utkání
  • až na výjimky velmi dobré výkony v defenzivě
Negativa:
  • střelecká efektivita ve třetím utkání
  • v některých fázích obránci ustupovali od soupeře ve středním pásmu (gap)

Hodnocení utkání

utkání č. 1 
ČR – Švýcarsko 6 :3 (2:0, 1:1, 3:2)
Branky ČR: Jašek (Stránský, Guman),  Gago (Jandus, Zajíc), Guman (Bartko, Vracovský), Furch (Vracovský, Gago), Gago (Franc), Guman (Jašek, Stránský).

V prvním utkání jsme byli od začátku aktivnější než soupeř, a to jak pohybem, tak četností střelby. Po našem výborném začátku jsme šli do vedení, později soupeř korigoval, ale v závěrečné třetině jsme opět zvýšili vedení a nakonec zvítězili o tři branky.

utkání č. 2 
ČR – Švýcarsko 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)
Branky ČR: Jašek (Suchý, Wágner), Wágner (Suchý, Jašek), Procházka (Suchý, Guman).
     
Ve druhém utkání soupeř zvýšil agresivitu a zlepšil organizaci hry. I přesto jsme získali vedení o dvě branky. Soupeř stav vyrovnal, ale využitá přesilová hra znamenala druhé vítězství.

utkání č. 3
ČR – Švýcarsko 1:2sn (1:0,0:1,0:0)

Branka ČR: Krenželok (Guman, Stránský).

Poslední utkání mělo opět dobrou kvalitu. Nevyužité šance v základní hrací době a hlavně v nastaveném čase nás po prohraných samostatných nájezdech mrzely.


Charakteristika hry Švýcarska

Dobrá organizace hry, která byla s každým dalším utkáním stále preciznější. Snaha o aktivní napadání, těsná defenziva v OP.