17.11.2015 | Tisková zpráva

Finále Díky, trenére: Michálek z Děčína skončil třetí

První ročník sportovně-společenské akce Díky, trenére zná vítěze! Stal se jím Michal Eisenkolb, florbalový trenér ze Sparty Praha. Finále se uskutečnilo 7. listopadu v Brně v hale Tatran Bohunice a proběhlo pod záštitou Kateřiny Valachové, ministryně školství, mládeže a tělovýchovy. Účastnil se ho také hokejový trenér z Děčína Ondřej Michálek, který nakonec obsadil v soutěži třetí místo.
Projekt Díky, trenére chce upozornit na záslužnou činnost trenérů, kteří přivádí děti ke sportu. Mezi Top 10 z České republiky se dostal také Ondřej Michálek. Ten měl za úkol před porotou prezentovat se svými svěřenci svá oblíbené cvičení. Vše hodnotila porota, ve které byl Zdeněk Haník (předseda Unie profesionálních trenérů při ČOV) a Natália Hejková (úspěšná basketbalová trenérka USK Praha) nebo umělec, režisér a nadšený sportovec Jakub Kohák a hlavní organizátor celé akce Petr Rydl.

Dorazil také fotbalový reprezentační trenér Pavel Vrba a Marian Jelínek, hokejový trenér týmu BK Mladá Boleslav. „Ve vrcholovém sportu je odměna pro trenéry v podobě pohárů a anket. V tom dětském sportování nic takového není. Proto se mi projekt Díky, trenére líbí,“ tvrdil Jelínek, který byl osobním koučem Jaromíra Jágra.

Michálek předvedl se svými svěřenci mnoho kreativních cvičení, mezi nimi bylo například probíhání obručí nebo „hlavoun.“ „Oceňuji, že jste předvedl kruhový trénink ze všech možných sportů a oblastí. Bylo to opravdu moc zábavné. Hokej považuji za jednu z nejlepších kolektivních her,“ prohlásil Zdeněk Haník, současný šéf českého volejbalového svazu.

Porota měla za úkol zvolit z Top 10 trenérů nejlepší čtyřku. Do ní se dostal i Ondřej Michálek. Kromě něho se porotě také nejvíce líbili: Ivana Křístelová (sportovní gymnastika), Daniela Smutná (stolní tenis) a Michal Eisenkolb (florbal). Finální čtveřice si vylosovala čtyři svěřence od trenérů, kteří dál nepostoupili. Trenéři dostali čas na seznámení se s cizími dětmi a stanovení strategie na tři hry „Poklady“, „Skládačka“ a „Házecí štafeta“. Nejvíce bodů urval florbalista Eisenkolb, trenér ze Sparty Praha a odnesl si tak šek na zahraniční stáž v hodnotě 100 tisíc korun.

Cílem projektu bylo však bylo oslavit práci trenérů mládeže. „Byl to zážitek, který ve mě zůstane do konce života. Akce Díky, trenére je jedinečná. To, že jsem se dostal takhle daleko, je pro mě motivací do další práce. Poděkování patří rodičům a svěřencům, kteří vytvořili skvělou atmosféru,“ tvrdil Ondřej Michálek, který nakonec skončil třetí.

Organizátoři projektu připravují další ročník. Také v roce 2016 můžete přihlašovat své oblíbené trenéry z ledního hokeje!

Video z Dnu trenérů mládeže najdete zde.

Galerie
Díky trenére
Díky trenére
Díky trenére
Díky trenére
Díky trenére