18.06.2012 | Slavomír Lener

Elitní mezinárodní kemp hráčů do sedmnácti let

ČSLH pořádá v termínu od 25. do 30. června 2012 Elitní mezinárodní kemp hráčů do 17 let v Třemošné u Plzně. Cílem je dát nejlepším hráčům U17 ze špičkových evropských hokejových zemí šanci společně trénovat, hrát, vyměňovat si zkušenosti a učit se jeden od druhého.
V úvodním ročníku se zúčastní 4 země- Švédsko, Finsko, Rusko a Česko, které vyšlou na kemp svých 6 nejlepších hráčů (3 útočníky, 2 obránce a 1 brankáře)  a 3 trenéry. V plánu do dalších ročníků je i účast Kanady a USA.

Každý den proběhnou 2 tréninky na ledě a tréninky mimo led a jednotlivé dny povedou trenéři zúčastněných zemí. První den, v úterý bude  tzv. Finský den. Trenéři z Finska povedou všechny tréninky toho dne. Dopolední trénink mimo led se zaměří na rozvoj dynamiky dolní části těla a agility. Trénink na ledě by měl být směřován k rozvoji individuálních dovedností. Odpoledne proběhne krátká sekce her mimo led a poté na ledě 60 minut kombinace a týmová spolupráce a 45 minut hra. Prostor je vytvořen  i pro speciální tréninky brankařů. Středu povedou trenéři Švédska, čtvrtek z  Česka a poslední den, v pátek, trenéři z Ruska.

První den budou hráči jednotlivých zemích trénovat i hrát v národních pětkách. Specialitou tohoto kempu pak ale od druhého dne je, že v odpoledních herních trénincích na ledě budou hráči z jednotlivých zemí promícháni tak, že například čeští obránci budou v pětce se švédskými útočníky a další den například s ruskými útočníky apod.

Pro hráče i trenéry kemp nabízí možnost unikátního setkání různých hokejových stylů a získání nových zkušeností, které mohou do určité míry nabýt snad pouze v NHL.

Stejně tak pro trenéry-pozorovatele může být  sledování  nejlepších hráčů U17 a různorodých tréninků velkou  inspirací.

Celý kemp bude zaznamenán na DVD a poznatků využito při seminářích a školeních.

Program kempu v PDF