27.03.2020 |

Do výroby roušek se zapojili i zástupci Českého para hokeje

Za normálních okolností by česká para hokejová reprezentace trénovala v Nymburku a připravovala by se na vrchol sezony – para hokejové mistrovství Evropy ve Švédsku. Tato akce byla ale z důvodu koronavirová pandemie zrušena, a tak se lidé okolo českého para hokeje snaží napnout své síly v rámci iniciativy #rouškyvšem.

Organizační tým Českého para hokeje se přidal k řadě dalších lidí po celé České republice, kteří v této složité době pomáhají šít a distribuovat roušky na místa, kde jsou nejvíce potřeba. Eva Dawson, která má na starosti v rámci Českého para hokeje vzdělávací sekci a Para tour, ušila v rodné Studénce roušky tamním prodavačkám. S distribucí roušek po městě vypomohla i Alžběta Flaschková z oddělení media a marketing. Její kolegyně Zuzana Glacová zase pomáhala své sestře v Těrlicku přímo s výrobou roušek. Více než sto jich poté díky jejich snaze obdržela nemocnice ve Vítkovicích.

Roušky samozřejmě nosí i hráči a realizační tým české para hokejové reprezentace. Brankář Michal Vápenka roušky vyrábí doma a šicím stroji, útočníkovi Zdeňku Krupičkovi zase kolegyně z práce vyrobily ochranu úst a nosu ve speciálních klubových barvách. Více informací o aktivitách Českého para hokeje a další fotografie naleznete na webu www.parahockey.cz.

Trenér reprezentace Jiří Bříza, jednatel Českého para hokeje Jiří Šindler a produkční Jan Szturc během porady.

Eva Dawson vyrábí roušky pro prodavačky.

Zuzana Glacová pomáhá s výrobou roušek pro nemocnici, rodinu i kamarády. Všechny roušky zároveň rozváží.

Útočník Zdeněk Krupička a jeho rouška ve sparťanských barvách.

Brankář Michal Vápenka doma roušky vlastnoručně šije.