17.12.2014 | Tisková zpráva

Do Síně slávy IIHF budou uvedeni Dominik Hašek a Robert Reichel

Při mistrovství světa v ledním hokeji, které budou v květnu 2015 hostit Praha s Ostravou, budou do Síně slávy IIHF uvedeni Dominik Hašek a Robert Reichel. Mezinárodní hokejová federace vybrala pro uvedení do Síně slávy rovněž kanadského obránce Scotta Niedermayera a švédskou hokejistku Marii Roothovou. Cena Paula Loicqa za zásluhy o mezinárodní hokej bude udělena Monique Scheierové- Scheniderové z Lucemburska, držitelem nové ceny Richarda Torrianiho pro hokejistu ze země mimo světovou špičku se stane Lucio Topatigh z Itálie.
„Jsme velmi hrdí na nové členy Síně slávy,“ uvedl prezident IIHF René Fasel. „Všichni po celou svoji úspěšnou kariéru přispěli k formování našeho sportu. Představují samotnou podstatu, proč máme Síň slávy.“

Český lední hokej tak bude mít v Síni slávy IIHF celkem čtyřiadvacet zástupců. Až dosud byli do Síně slávy IIHF uvedeni hráči Vladimír Bouzek, Vlastimil Bubník, Josef Černý, Jaroslav Drobný, Karel Gut, Ivan Hlinka, Jiří Holeček, Jiří Holík, Oldřich Machač, Josef Maleček, Vladimír Martinec, Bohumil Modrý, Václav Nedomanský, Milan Nový, František Pospíšil, Jan Suchý, František Tikal a Vladimír Zábrodský, v dalších kategoriích potom Luděk Bukač, Vladimír Kostka, Miroslav Šubrt a Quido Adamec.