21.02.2017 | ČSLH

Do Globálního dívčího zápasu se v Novém Jičíně zapojilo 32 hráček

Během uplynulého víkendu se uskutečnil historicky druhý Globální dívčí zápas. Na 38 místech po celém světě se odehrál během dvou dní přátelský zápas mezi týmy v tmavých a světlých dresech. V České republice hostil tento duel zimní stadion v Novém Jičíně a zapojilo se do něj celkem 32 hráček. Povětšinou mladé hokejistky si utkání užily. Hrálo se v solidním tempu finální remíza 3:3 byla spravedlivá pro obě strany.
Global Girl´s Game začal na Novém Zélandu, během jednoho víkendu se přes 6 kontinentů dostal až do Kanady, kde byl v neděli ukončen. Po součtu všech 38 zápasů zvítězil tým v tmavých dresech v poměru 135:128.

Součástí víkendu věnovanému ženskému hokeji je i dočasné přebarvení webových stránek IIHF dorůžova. Výsledky ze všech měst Global Girls‘ Game najdete zde. Na celém světě si díky této akci pořádané IIHF hokej zahrálo téměř 1000 dívek a žen. 

Fotografie z Globálního dívčího zápasu jsou nahrány na Facebookové stránce Mezinárodní hokejové federace stejně tak jako oficiální video z akce.