21.01.2013 | Oficiální oznámení

Disciplinární komise ELH trestala filmování

Disciplinární komise ELH se na svém jednání zabývala přestupky Lukáše Pecha, Václava Skuhravého, Martina Zaťoviče, Martina Volkeho, Karla Pilaře a Jana Víška.
V případě Lukáše Pecha, Václava Skuhravého, Martina Zaťoviče, Martina Volkeho a Jana Víška se jednalo o situace, kdy se hráči snažili teatrálním jednáním nepřiměřeným zákroku soupeře ovlivnit hlavní rozhodčí a získat výhodu přesilové hry. Uvedené jednání nebylo v utkání potrestáno. V případě Karla Pilaře šlo o situaci, kdy byl hráči v zápase udělen trest za nafilmovaný pád.

Po prostudování videozáběrů uložila disciplinární komise ELH hráčům Václavu Skuhravému, HC Energie Karlovy Vary, Janu Víškovi, Bílí Tygři Liberec, a Karlu Pilařovi, HC Sparta Praha, za porušení pravidel ledního hokeje a nesportovní chování pokutu ve výši 10 % základní měsíční odměny. Hráčům Lukáši Pechovi a Martinu Zaťovičovi, oba HC Energie Karlovy Vary, a Martinu Volkemu, HC Verva Litvínov, bylo za nesportovní chování uděleno napomenutí.

Záznamy zákroků jsou přístupné zde:
V. Skuhravý
J. Víšek
K. Pilař
L. Pech
M. Zaťovič
M. Volke

Disciplinární komise ELH se na základě zápisu o utkání zabývala rovněž vhazováním předmětů na hráčskou lavici hostí při utkání HC Škoda Plzeň – HC Slavia Praha, které se hrálo 18. 1. 2013. Na základě § 44, písm. a) Disciplinárního řádu ELH udělila domácímu klubu HC Škoda Plzeň napomenutí s tím, že v případě opakování podobného přestupku bude potrestán finanční pokutou.