03.02.2014 | Tisková zpráva

Direktoriát a komise olympijského turnaje v Soči

Direktoriát olympijského turnaje v Soči povede René Fasel, prezident Mezinárodní hokejové federace IIHF. V direktoriát jsou zastoupeni představitelé všech účastnických zemí, IIHF a organizačního výboru zimních olympijských her v Soči. Českou republiku bude v direktoriátu zastupovat generální manažer reprezentace Slavomír Lener.
V čele disciplinární komise olympijského turnaje bude Franz Reindl, nominovaný IIHF, dalšími členy jsou Valerij Kamenskij (IIHF), Stephane Quintal (NHL) a Kay Whitmore (NHL). Česká republika je zastoupena v komisi, dohlížející na činnost rozhodčích, jejímiž členy jsou Terry Gregson, Pavel Halas, Konstantin Komissarov, Alexandr Poljakov a Rob Schick. Technickými delegáty IIHF pro olympijský turnaj budou Dave Fitzpatrick a Christian Hofstetter.

Mezinárodní hokejová federace upozornila účastníky turnaje, že jména všech hráčů a členů realizačního týmu budou v oficiálních materiálech, na dresech a ve statistikách uváděna bez diakritických znamének. Cílem uvedeného opatření je sjednocení oficiálních zápisů, statistik, televizní a další grafiky. Z důvodů televizních přenosů budou čísla hráčů nově umístěna nejen na zadní, ale i na horní straně hráčských helem s výjimkou brankářů.

Na olympijském turnaji bude přítomen oficiální lékař NHL a NHLPA, který bude společně s týmovými lékaři a neuropsychologem posuzovat případná zranění hlavy, především otřesy mozku, u hráčů, kteří jsou členy NHLPA.