29.10.2017 | Luboš Chytil

Další seminář Programu rozvoje rozhodčích LH, tentokrát v Přerově

V sobotu 25. října 2017 se v Přerově uskutečnil pravidelný seminář Programu rozvoje rozhodčích ledního hokeje pořádaný komisí rozhodčích ČSLH. Této akce se zúčastnilo celkem 13 rozhodčích zařazených do tohoto vzdělávacího programu pod patronací ČSLH.
Seminář v Přerově obsahoval přednášku hlavního rozhodčího Tipsport extraligz Reného Hradila na téma „Taktická příprava na utkání“ a dále pak rozbor aktuálních videosituací společně s jeho kolegou z Adamem Kikou. Praktickou částí semináře pak bylo společně s lektory sledování rozhodčích při utkání WSM ligy HC ZUBR Přerov – VHK ROBE Vsetín.

Po rozdělení do menších skupin se účastníci zaměřili na hlavní nebo čárové rozhodčí podle toho, na jaké pozici jsou oni sami zařazeni. Přímo v hledišti se tak mohli od lektorů René Hradila, Luboše Chytila a Adama Kiky dozvědět jejich pohled na situace a bezprostředně s nimi konzultovat rozhodnutí a činnost rozhodčích na ledě. Po skončení zápasu bylo provedeno společné hodnocení rozhodčích na ledě a účastníci semináře tak měli možnost konzultovat svůj pohled s delegátem utkání. Výstupem z tohoto semináře pak byly konkrétní situace a činnosti rozhodčích vyplývající ze sledovaných utkání, na které by se měli přítomní účastníci Akademie a Programu rozvoje do budoucna sami zaměřit.