10.05.2017 | Vojtěch Drbohlav

Čtvrtek přinesl další zajímavé souboje, v Paříži bylo poprvé vyprodáno

Další hrací den 81. mistrovství světa v hokeji nabídl opět čtyři zápasy. Na úvod se střetly Česká republika s Norskem a Rusko s Dánskem. V dalších zápasech pak vyzvalo Švédsko hráče Lotyšska a domácí Francie se střetla s výběrem Kanady. V pařížské AccorHotels aréně bylo večer dokonce vyprodáno a domácí Francouzi hráli s Kanadou velice vyrovnaný a napínavý souboj. Pozadu však nezůstali ani v Kölnu, kde se mohli diváci bavit třemi rychlými brankami ze strany Ruska či defenzivně laděným střetnutím Lotyšska a Švédska.
Skupina A

Zápas Ruska s Dánskem byl poměrně dlouho bez branek. Až po polovině utkání začali Rusové střílet góly. Podařilo se jim během pouhé jedné minuty prosadit hned třikrát. V poslední třetině už žádné branky nepadly, a tak Rusko vyhrálo poměrně hladce 3:0. Rusko si další výhrou upevnilo první místo v tabulce skupiny B.

Rusko – Dánsko 3:0 (0:0, 3:0, 0:0)
Branky: 36. Kiselevič, 36. S. Plotnikov, 37. N. Gusev


I duel Švédska s Lotyšskem byl na góly poměrně skoupý. Ještě ve třetí třetině bylo skóre 1:0 pro Švédsko, které bylo favoritem tohoto souboje. Ale během ní Švédové přidali ještě jednu brankou, jíž si pojistili vítězství nad lotyšským celkem. Hokejisté Tre Konor tedy v Kölnu získali další tři body.

Švédsko – Lotyšsko 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
Branky: 10. Landeskog, 57. E. Lindholm

Skupina B

Čtvrteční program v Paříži zahájil souboj České republiky s Dánskem. Čechům se zápas nejprve moc nedařil, zejména využívání šancí. Ale nakonec přeci jen svěřenci trenéra Jandače vyhráli 1:0, a to když se prosadili v prodloužení. Podrobnosti čtěte zde.

Čtvrteční den zakončil v Paříži zápas Kanady s domácí Francií. Na zápas dorazilo přes 14 tisíc diváků, což je na francouzské poměry skutečně hodně a fanoušci dokonce poprvé na tomto šampionátu vyprodali AccorHotels arénu. Domácí Francouzi překvapili, protože nad favorizovanou Kanadou dokonce ve druhé třetině vedli 2:1. Kanaďané však ještě zvládli zápas otočit a nakonec zápas dotáhli do vítězného konce a zvítězili těsně 3:2.

Kanada – Francie 3:2 (1:1, 1:1, 1:0)
Branky: 6. O´Reilly, 40. Giroux, 43. Vlasic – 9. Dame-Malka, 22. Fleury