10.09.2014 | Tisková zpráva

ČSLH založil hráčskou komisi a zavedl novou trenérskou licenci

Na základě rozhodnutí výkonného výboru ČSLH vznikla hráčská komise, jejímž úkolem bude tlumočit názory vrcholových hokejistů na problémy a perspektivy českého hokeje. V čele pětičlenné komise, která bude poradním a konzultačním partnerem výkonného výboru ČSLH, stojí viceprezident svazu Aleš Pavlík, členy nominovanými ČSLH jsou Martin Straka s Janem Peterkem, zbývající dva členy nominuje Česká asociace hráčů.
S cílem umožnit, aby co nejvíce vynikajících hokejistů mohlo začít okamžitě po skončení aktivní kariéry působit na trenérské úrovni, rozhodl výkonný výbor ČSLH o zavedení nové trenérské licence s názvem C hráč. Licenci budou moci získat hokejisté, kteří sehráli minimálně dvě stě utkání v nejvyšší domácí soutěži nebo v nejvyšších soutěžích zemí, které jsou účastníky elitní divize mistrovství světa. Na jejím základě budou moci začít po skončení kariéry působit jako hlavní trenéři nebo asistenti u seniorských klubových, ale i reprezentačních mužstev.

„Dlouhodobě se snažíme, aby co nejvíce vynikajících hráčů zůstalo u hokeje také po skončení kariéry,“ uvedl Tomáš Král, prezident ČSLH. „Nejvíce je to vidět na mládežnických reprezentacích, u kterých působí řada bývalých reprezentantů, medailistů olympijských her a světových šampionátů. Věřím, že novinky, které jsme přijali, prostor pro zapojení bývalých hráčů ještě rozšíří.“