25.04.2011 | Tisková zpráva

ČSLH využil reprezentační utkání k seminářům trenérů mládeže

České hokejové hry a přípravné utkání s Kanadou využil Český svaz ledního hokeje k odborným seminářům určeným pro trenéry mládeže. V neděli 24. dubna se v Brně uskutečnil seminář pro trenéry Sportovních středisek, ve středu 27. dubna je na programu seminář pro trenéry Sportovních center mládeže.
V neděli 24. dubna 2011 proběhl na Fakultě sportovních studií Masarykovy univerzity v Brně celodenní seminář pro trenéry sportovních středisek podporovaných ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy. Semináře se zúčastnili vedoucí a další trenéři zodpovědní za výchovu hráčů v žákovských kategoriích. Program zahrnoval trénink nejmladších nadějí v letním období, metodiku pro hráče šestých až osmých tříd nebo přípravu mladých hokejistů mimo ledovou plochu. Přednášky, stejně jako navazující praktickou část vedli odborníci jako Luděk Bukač mladší, Pavel Arnošt, Zdeněk Novák nebo Hana Bubníková.    
 
„Semináře se zúčastnilo 170 trenérů z celé České republiky,“ uvedl v této souvislosti Luděk Bukač mladší, trenér ČSLH a reprezentace U16. „Musím ocenit jejich zájem, protože řada z nich pracuje na ryze dobrovolném a neplaceném základě. Důležité je, aby změny, na kterých pracujeme, začaly už u nejmladších kategorií a hráči z nich chodili do dorostu stejně připraveni jako v hokejově nejvyspělejších zemích.“
 
Další seminář se uskuteční ve středu 27. dubna 2011 před utkáním Česko-Kanada v O2 areně. Zúčastní se ho trenéři Sportovních center mládeže, tj. hlavní trenéři extraligy mladšího dorostu, staršího dorostu a juniorů. Přednášky věnované metodice fyzické přípravy v mládežnických kategoriích, celoročnímu tréninku bruslení, motivaci a psychologické přípravě povedou trenéři Marian Jelínek, Miroslav Přerost, Jiří Ryžuk nebo Jan Tlačil.  

Galerie
Autor: Luboš Lang
Autor: Luboš Lang
Autor: Luboš Lang
Autor: Luboš Lang
Autor: Luboš Lang
Autor: Luboš Lang