09.06.2011 | Tisková zpráva

ČSLH schválil pro 1. ligu 2011/12 čtrnáct přihlášek

ČSLH schválil pro prvoligovou sezónu 2011/12 přihlášky čtrnácti mužstev. Podmínky účasti ve druhé nejvyšší soutěži splnily následující kluby – HC Benátky nad Jizerou, HC Berounští Medvědi, HC Dukla Jihlava, HC Most, HC Olomouc, HC Rebel Havlíčkův Brod, HC Slovan Ústečtí Lvi, HC Stadion Litoměřice, HC VCES Hradec Králové, HC Vrchlabí, KLH Chomutov, Salith Šumperk, SK Horácká Slavia Třebíč a SK Kadaň.
Nováčky jsou nejlepší mužstva z baráže, HC Most a Salith Šumperk. Ve srovnání s předchozí sezónou, kdy působilo v soutěži šestnáct klubů, sestoupily IHC KOMTERM Písek a HC Chrudim. Podmínky účasti nesplnil HC Tábor, který neuhradil ve stanoveném termínu poplatek. Klub Orli Znojmo přihlášku stáhl.
 
Mužstva se utkají v základní části čtyřkolově každé s každým. Osm nejlepších čeká play-off, šest zbývajících skupina o udržení. Dva nejhorší účastníci budou prvoligovou příslušnost obhajovat v baráži, v níž se střetnou s vítězi skupin druhé ligy. ČSLH věří, že menší počet mužstev a přehlednější hrací systém, po kterém řada odborníků volala, přispějí k vyšší atraktivitě a návštěvnosti soutěže.