22.03.2011 | Oznámení

ČSLH představuje nový systém hokejových akademií

Rozhodnutím Výkonného výboru Českého svazu ledního hokeje dne 17. března 2011 byl schválen nový systém svazových akademií. Schváleny byly dva klíčové dokumenty Podmínky pro získání statutu Akademie ČSLH a Technický předpis pro získání statutu hokejových Akademií ČSLH. Hlavním cílem nových akademií by mělo být sjednocení zájmů školy a klubu a spolupráce mezi těmito subjekty. Akcentována je zároveň snaha o vytvoření kvalitních podmínek pro přípravu hokejových talentů.

Základní informace o Akademiích ČSLH

Současně se změnami v oblasti tréninku na ledě i mimo led, v metodice, ve výchově a vzdělání hráče i trenéra, ve spolupráci se školou i rodiči se rozhodl ČSLH vytvářet nové podmínky pro dynamičtější rozvoj hráče ledního hokeje. ČSLH je stanovuje nové parametry pro všechny kluby hrající extraligu juniorských soutěží (ELMD, ELSD, ELJ), které ve svém důsledku povedou ke zlepšení materiálních i nemateriálních podmínek pro hráče.

ČSLH podpoří ty kluby v současném systému SCM, které mají potřebu se neustále ve své činnosti zlepšovat a které investující svého rozvoje i za rámec současných požadavků ze strany svazu. Je dále neudržitelné plošně a rovnostářsky podporovat všechny kluby, přestože s mládeží pracují prokazatelně velmi rozdílně. ČSLH vytváří nový systém podpory a odměňování, který je přímo závislý na práci v jednotlivých klubech.

  • První Akademie ČSLH vzniknou již v sezóně 2011/12
  • O získání statutu bude rozhodovat komise ČSLH na základě písemné žádosti klubu k 1. 6. 2011
  • Akademie ČSLH musí splňovat podmínky stanovené přiloženými dokumenty
  • Akademie ČSLH získají vyšší finanční podporu z financí pro SCM
  • Současná SCM budou pokračovat v nezměněné podobě

Dokumenty: