12.12.2013 | Tisková zpráva

ČSLH poslal mladým hokejistům výstroj za téměř pět milionů

Český svaz ledního hokeje rozeslal v předvánočním období klubům hrajícím mládežnické soutěže dalších 1 000 sad s výstrojí pro nejmenší hokejisty. Sady, obsahující helmu s košíkem, rukavice, hokejku, chrániče loktů, ramen a holení, hráčské kalhoty a sportovní tašku, obdrží celkem 140 klubů v celé České republice.
Výstroj značek Reebok a CCM v celkové hodnotě 4,8 miliónu Kč byla pořízena z prostředků ČSLH a příspěvku ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, přičemž každý klub, jehož mužstva nastupují v mládežnických soutěžích, obdrží 6 – 12 těchto sad. Sady jsou určeny pro nejmenší věkové kategorie, hokejisty ve věku 4-7 a 7-9 let.

„Jsme rádi, když můžeme klubům pomoci se získáváním malých hokejistů a snížit nároky, které hokej klade na rodinné rozpočty,“ uvedl prezident ČSLH Tomáš Král, který stál v roce 2010 u zrodu projektu „Hokejová výstroj nejmenším“. „Na nákup vybavení jsme využili prostředky ušetřené v jiných oblastech a jsem přesvědčen, že z pohledu budoucnosti jde o nejlépe investované peníze. V projektu budeme pokračovat a v nadcházejícím období chceme s výstrojí pomoci i nejmenším brankářům.“ 

V letech 2010-2013 rozeslal Český svaz ledního hokeje v rámci projektu „Hokejová výstroj nejmenším“ klubům působícím v mládežnických soutěžích celkem 3 370 sad se základní hokejovou výstrojí v celkové hodnotě 22,3 miliónu Kč.

Galerie