18.06.2013 | Tisková zpráva

ČSLH hospodařil v loňském roce se ziskem

Výkonný výbor ČSLH schválil kumulovaný hospodářský výsledek Českého svazu ledního hokeje a dceřiné společnosti PRO-HOCKEY.Cz, který dosáhl v roce 2012 téměř 13,1 milionu Kč.

Na návrh komise, která hodnotila plnění požadovaných kritérií, rozhodl výkonný výbor ČSLH o udělení statutu Akademie ČSLH pro HC Slavia Praha a PSG Zlín. Počet Akademií ČSLH tak vzrostl na jedenáct – v roce 2011 získaly statut kluby Bílí Tygři Liberec, HC ČSOB Pojišťovna Pardubice, HC Energie Karlovy Vary, HC Sparta Praha, HC Vítkovice Steel a Piráti Chomutov, v roce 2012 HC Dukla Jihlava, HC Verva Litvínov a Kometa Brno a v roce 20013 HC Slavia Praha s PSG Zlín.

„Projekt Akademií ČSLH patří k nejúspěšnějším aktivitám, které v oblasti mládeže uskutečňujeme,“ uvedl v této souvislosti prezident ČSLH Tomáš Král. „Uznávají ho jak kluby, tak trenéři a rodiče, pro které je zárukou kvalitní práce s mládeží. Kluby, které statut získaly, posunuly tréninkový a vzdělávací proces na kvalitativně vyšší úroveň. Na druhé straně také zájemci, kteří o přiznání statutu usilují, investují do výchovy mládeže značné finanční prostředky.“

Výkonný výbor ČSLH vzal na vědomí informaci o přípravném kempu rozhodčích pro vrcholné mezinárodní akce, který pořádá 22. – 25. srpna 2013 IIHF a kterého se zúčastní hlavní rozhodčí Martin Fraňo, Antonín Jeřábek a Vladimír Šindler a čárový rozhodčí Petr Blümel.

V další části jednání schválil výkonný výbor ČSLH výroční zprávu Nadačního fondu Ivana Hlinky a příspěvek Nadačního fondu Ivana Hlinky na nákup rehabilitačního trenažéru pro Jana Pavlů, bývalého hokejistu Liberce a Vrchlabí. Výkonný výbor ČSLH rovněž schválil finanční příspěvek pro sraz hokejových fanoušků, který se uskuteční 4. – 7. července 2013 v Zadní Třebáni.