17.05.2011 | Tisková zpráva

ČSLH chce v roce 2012 pořádat MS U18 v obou kategoriích

Český lední hokej přivezl ze Slovenska úspěch nejen sportovní, ale i diplomatický. Kongres Mezinárodní hokejové federace, který se uskutečnil v Bratislavě, přidělil pořadatelství elitní skupiny nejbližšího mistrovství světa hráček do osmnácti let České republice. Šampionát, který budeme hostit poprvé v historii, proběhne v lednu 2012. Ve skupině A se představí hokejistky Spojených států, České republiky, Švédska a Ruska, ve skupině B hráčky Kanady, Finska, Německa a Švýcarska.
Na kongresu deklarovali zástupci ČSLH také zájem uspořádat v dubnu 2012 v České republice mistrovství světa hokejistů do osmnácti let. Pořadatelství elitní skupiny bylo původně přiděleno Švýcarsku, které však v souvislosti s výstavbou národního hokejového centra požádalo o jeho posunutí. Zájem o převzetí šampionátu vyjádřilo již dříve Dánsko a nově i Česká republika, která hostila mistrovství světa osmnáctiletých v roce 2005. Ve skupině A se utkají mladí hokejisté Spojených států, Kanady, Finska, České republiky a Dánska, ve skupině B reprezentace Švédska, Ruska, Německa, Švýcarska a Lotyšska.  

„Obě kandidatury přímo souvisejí se strategií zaměřenou na širší podporu mládeže,“ uvedl v této souvislosti Tomáš Král, prezident ČSLH. „Hráči, hráčky i trenéři by tak získali výjimečnou příležitost sledovat absolutní světovou špičku v kategorii osmnáctiletých a porovnat vlastní zkušenosti s nejmodernějšími zahraničními trendy.“