19.11.2014 | Tisková zpráva

Členové APK LH se dne 19. 11. 2014 sešli na společném zasedání

Na zasedání valné hromady APK LH byla za přítomnosti prezidenta Českého svazu ledního hokeje Tomáše Krále věnována pozornost následujícím záležitostem, k nimž valná hromada zaujala následující stanoviska:
  • V přípravě je materiál, na základě kterého by za výtržnosti hostujících fanoušků nesl odpovědnost i hostující klub. V současnosti je odpovědný pořádající klub, který následně vymáhá sankci po viníkovi.
  • Podstatná část jednání byla zaměřena na problematiku rozhodování zápasů ELH. Valná hromada vzala na vědomí informaci ředitele ELH, který byl přítomen na komisi rozhodčích. Ta konstatovala nejednotnost v rozhodování jednotlivých zápasů a odklon od způsobu rozhodování zápasů na mezinárodní scéně. Záměrem APK LH je, aby došlo ke sjednocení v rozhodování zápasů důsledným uplatňováním pravidel ledního hokeje. Valná hromada souhlasí s opatřeními komise rozhodčích ohledně postihu rozhodčích a zároveň doporučila intenzivnější zapojení delegátů do hodnocení výkonu rozhodčích.
  • Valná hromada pokročila v otázce certifikace agentů. Mezi hlavní cíle patří, aby činnost zástupců hráčů vykonávali agenti, kteří prokáží odpovídající odbornost a zaváží se k etickému chování. Oproti tomu budou do budoucna jako partneři pro vyjednávání akceptováni výhradně držitele licence.
  • Manažer HC Verva Litvínov Ing. Robert Kysela v reakci na své výroky uznal, že v televizním rozhovoru volil nešťastná slova, kterými nechtěl osočit tým PSG Zlín z korupčního jednání. Další postup má v kompetenci ředitel ELH. Na základě dostupných podkladů rozhodne o případném provinění Ing. Roberta Kysely proti řádům ČSLH a tím pádem o případném uložení finanční pokuty za poškozování dobrého jména soutěže.