14.11.2011 | Redakce

Čeští sledge hokejisté sehráli tři utkání v Itálii

Česká sledge hokejová reprezentace sehrála ve dnech 11. až 13. listopadu 2011 tři utkání v Itálii. Domácí tým v prvním zápase porazila, poté dvakrát zvítězila. Utkání zhodnotil trenér Tomáš Zelenka.

Itálie - Česko 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)

Branky: Winkler - Hábl,Krupička

První zápas se nesl v duchu oťukávání, jak kdyby se soupeři nikdy v minulosti neviděli. I přes spoustu nepřesností měl český tým herní převahu, kterou korunoval první brankou. Místo odskočení o dvě branky přišlo ve druhé třetině italské srovnání. Češi ale stačili do druhé přestávky převážit jazýček vah na svou stranu, nutno dodat sérií náhodných přihrávek a zakončení, nicméně zaslouženě. Poslední část zápasu nepřinesla žádný soupeřův tlak na vyrovnání a český tým tak v pohodě vítězství o branku uhájil.

Itálie - Česko 4:3 (2:1, 1:0, 1:2)

Branky: Winkler, Radice, Leperdy, Chiarotti - Berger, Šafránek, Fojtík

Rozhodně z herního hlediska nejpovedenější utkání na italské půdě. Obrovská převaha českého výběru se spoustou rychlých přechodů do útoku, pěkných kombinací a hokejových nápadů vůbec. Jenže krásná hra neznamená vítězství, počítají se branky, které rozhodly ve prospěch domácí Itálie díky její snad 100% produktivitě. Hrubé chyby obrany byly dokonale potrestány. Pokud by se ale naši střelci pohybovali alespoň okolo 25% úspěšnosti, tak zápas skončil ve prospěch českého týmu dvouciferným výsledkem.

Itálie - Česko 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)

Branky: Winkler, Chiarotti, Ballossetti

Jestliže jsme v sobotním zápase neproměňovali šance, nicméně jsme alespoň trefovali branku a zásadní podíl se musel přičíst italskému brankáři. V nedělním zápase jsme pak ve srovnání s minulým představením pokročili v naší koncovce ještě o stupínek níže a v několika "tutovkách" úplně vyhořeli. Naší hru ovlivnila opět inkasovaná branka při prvním střídání, stejně jako tomu bylo před půl rokem ve finále ME s tím rozdílem, že jsme si tentokrát dokázali vytvořit šance na otočení výsledku, ale nevyužili. Konec zápasu se proměnil v zoufalost, která měla se sledge hokejem pramálo společného.

Sestava českého týmu:

Vápenka, Matoušek - Berger, Kvoch, Hrbek - Hábl, Geier, Palát, Fojtík, Šafránek, Krupička.