26.02.2012 | Marek Chlupatý

Čeští sledge hokejisté přiváží vítězství z turnaje v Turíně

V termínu od 22. do 26. února 2012 se v Turíně utkaly čtyři reprezentační výběry sledge hokejistů. Z vítězství se nakonec radoval český národní tým, který porazil všechny soupeře v základní skupině a ovládl také finálový duel s domácí Itálií.

Sledge - Turnaj čtyř zemí v Turíně

Termín: 23. - 26. února 2012
Místo konání: Turín, Itálie

Výsledky zápasů

Základní skupina:
Itálie - Švédsko 3:1

Estonsko - Česko 0:4 (0:3, 0:0, 0:1)
Branky: Palát, Geier, Kubeš, Hábl.

Itálie - Estonsko 7:1

Česko - Švédsko 6:2 (0:0, 3:1, 3:1)
Branky: Krupička, Motyčka, Šafránek, Krupička, Kvoch, Geier - Holm 2.

Estonsko - Švédsko 4:3

Česko - Itálie 2:1sn (0:0, 0:0, 1:1)
Branky: Palát - Planker. Nájezdy za ČR: Motyčka, Berger.

O. 3. místo
Estonsko - Švédsko 3:1

Finále:
Česko - Itálie 4:1 (0:0, 2:1, 2:0)
Branky: Geier 3, Hrbek - Chiarotti.

Konečné pořadí

1. Česko
2. Itálie
3. Estonsko
4. Švédsko

Sestava českého týmu

Brankáři:
Michal Vápenka, Jan Matoušek

Obránci:
Tomáš Kvoch, Jiří Berger, Miroslav Hrbek, Pavel Kubeš

Útočníci:
David Palát, Zdeněk Hábl, Erik Fojtík, Michal Geier, Zdeněk Šafránek, Zdeněk Krupička, David Motyčka

Trenéři: Miroslav Hornich - hlavní trenér, Tomáš Zelenka - asistent trenéra
Kustod: Petr Stránský
Fyzioterapeut: Aneta Majkusová
Vedoucí týmu: Martin Frous

Hodnocení trenéra Miroslava Hornicha

Estonsko (4:0): Utkání bylo ovlivněno malým počtem hráčů Estonska, kteří spíše vyčkávali ve středním pásmu a snažili se těžit z našich chyb. Naši hráči měli za úkol hrát neustále aktivně, spolupracovat při zakládání útoku a vyhledávat osobní souboje. Soupeř se k vážnějšímu ohrožení branky prakticky nedostal a utkání jsme měli neustále pod svou kontrolou.

Švédsko (6:2): I přes dobře organizovanou švédskou obranu se utkání brzy stalo jednoznačnou záležitostí našeho týmu. Hráči se prosadili kombinací a důrazem, po kterém padly první tři branky.

Itálie (základní skupina, 2:1 SN): Itálie produkovala fyzicky vyspělou a dobře organizovanou hru v obraně. V první polovině nás podrželi obránci díky aktivní hře a včasnému odebírání kotoučů soupeři. Působili jistě, zakládali útočné akce a dobře přihrávali. Postupně jsme získávali herní převahu, více jsme drželi kotouč a dostávali se do střeleckých příležitostí. O výhru v normální hrací době jsme přišli hrubou chybou necelé tři minuty před koncem, hned vzápětí jsme ale výborně ubránili oslabení a nájezdy vyhráli.

Itálie (finále, 4:1): Italové podle očekávání agresivně napadali a velmi dobře forčekovali. Drželi jsme první dvě třetiny krok a s postupujícím časem jsme začali soupeře přehrávat. Zaslouženě jsme šli do vedení, ale chvíle nepozornosti nás o něj opět připravila. Po time-outu už bylo na ledě mužstvo, které chtělo vyhrát utkání a celý turnaj. Hráči výtečně bránili, dobruslovali, kombinovali a třemi brankami se podařilo zápas rozhodnout. Soupeř se v závěru už k vážnějšímu ohrožení branky nedostal.