08.10.2017 | ČSLH

Čeští sledge hokejisté porazili Slovensko 5:0

Ve švédském Ostersundu byl zahájen kvalifikační turnaj ve sledge hokeji zápasem Česko – Slovensko. Český tým začal zápas rychlými útoky na soupeřovu branku a hned ve druhé minutě vstřelil první gól kapitán Čechů Zdeněk Šafránek. První třetina pokračovala naplno v režii českých hráčů. Druhou branku umístil za záda slovenského brankáře Pavel Kubeš v páté minutě a stejný hráč pak znovu skóroval ve 14.minutě.
V deváté minutě druhé třetiny znovu zásluhou Zdeňka Šafránka, střelce prvního gólu, Češi navýšili skóre na 4:0. Další branky v této třetině již nepadly. Bohužel se v průběhu druhé třetiny po srážce se soupeřem zranil český obránce Hrbek, který odjel do šatny se zraněným ramenem.

Češi ve třetí třetině trochu zvolnili tempo a pustili soupeře do více šancí. Slovenským hráčům však střely nevycházely a brankář Vápenka strážil českou branku s přehledem. V desáté minutě třetího dějství musel kvůli zranění ukončit zápas Zdeněk Krupička, který byl tvrdě atakován u soupeřovy branky nárazem do žeber. Snad se zdravotní stav obou českých zraněných hráčů do středy zlepší a budou moci nastoupit do zápasu proti Německu.

Svůj hattrick si ve 14.minutě třetí třetiny vystřelil Pavel Kubeš, když uzavřel stav zápasu na 5:0.

K dalšímu utkání kvalifikačního turnaje nastoupí čeští sledge hokejisté ve středu 11.10. v 15:00.

Česko vs Slovensko 5:0 

Branky a nahrávky: 2. Šafránek (Palát), 5. Kubeš (Geier, Motyčka), 14. Kubeš (Hábl, Geier), 24. Šafránek (Palát, Krupička.), 44. Kubeš (Motyčka)

Česko: Vápenka (Matoušek) – Motyčka, Kubeš, Hrbek, Doležal – Wágner, Šafránek, Klíma, Geier, Raul, Palát, Hábl, Krupička

Slovensko: Lepáček (Pastucha) – Stašák, Štít, Ferenčík, Kardoš – Gergely, Rauš, Ligda, Korman, Joppa, Fojtík, Večerek

Rozhodčí: Joakim Samuelsson, Tony Rundström, Henrik Andersson