30.05.2012 | Tisková zpráva

Český svaz ledního hokeje znovu hospodařil v kladných číslech

Výkonný výbor ČSLH schválil na svém jednání dne 31. května 2012 výsledky hospodaření za rok 2011. Vyplývá z nich, že ČSLH a jeho dceřiná společnost PRO-HOCKEY.Cz vytvořily v loňském roce hospodářský výsledek ve výši 16 000 000 Kč. „Tyto prostředky využijeme především na podporu mládežnického hokeje a financování reprezentačních výběrů,“ uvedl v této souvislosti prezident svazu Tomáš Král.
Výkonný výbor ČSLH rovněž vyslechl zprávu trenéra Aloise Hadamczika o průběhu a výsledcích mistrovství světa ve Finsku a Švédsku, přičemž mužstvu a realizačnímu týmu poblahopřál k zisku bronzových medailí. Česká republika je jedinou zemí, která získala medaili na třech posledních šampionátech, což se odrazilo i v jejím postupu ve světovém žebříčku IIHF. Aktuálně v něm zaujímá třetí příčku za Ruskem a Finskem, před Švédskem, Kanadou, Slovenskem, Spojenými státy, Norskem, Švýcarskem a Německem.

Významnou část jednání věnoval výkonný výbor ČSLH mládežnickému hokeji. Na návrh sportovního oddělení absolvují mužstva juniorů, staršího a mladšího dorostu povinné testy všeobecné připravenosti a funkční vyšetření. Při jejich přípravě vycházelo sportovní oddělení z domácích tradic a zahraničních zkušeností (NHL, CHL, Skandinávie). Všechny mládežnické výběry čeká v sezóně 2012/13 náročný program, zahrnující v průměru čtyři přípravné kempy a sedm mezinárodních akcí s účastí světové špičky. Pokračuje také projekt Akademií ČSLH, zahájený v loňském roce, kdy statut získalo šest klubů – Bílí Tygři Liberec, HC ČSOB Pojišťovna Pardubice, HC Energie Karlovy Vary, HC Sparta Praha, HC Vítkovice Steel a Piráti Chomutov. Před příští sezónou bude odborná komise ČSLH posuzovat přihlášky sedmi dalších klubů, které o statut ve stanovené lhůtě projevily zájem. K adeptům, kterými jsou z loňského roku HC Dukla Jihlava, HC Kometa Brno a HC Plzeň 1929, přibyly přihlášky BK Mladá Boleslav, HC Verva Litvínov, HC Oceláři Třinec a Rytíři Kladno.

Konference ČSLH proběhne v sobotu 16. června 2012 v pražském hotelu Corinthia.