08.04.2019 |

Češky i počtvrté na MS vyhrály, ve čtvrtfinále vyzvou domácí Finky

I v posledním utkání skupiny B ženského světového šampionátu dokázaly Češky zvítězit. Tentokrát si v menší hale ve finském Espoo poradily s hráčkami Německa a definitivně si tak zajistili první místo. Oba góly dala kapitánka Alena Mills, čisté konto pak při svém prvním startu na MS vychytala Kristýna Bláhová. Ve čtvrtečním čtvrtfinále vyzvou české lvice od 18:30 SEČ domácí Finky.

Byly lepší, měly více šancí a ve druhé třetině se konečně také gólově prosadily. Svěřenkyně Petra Nováka zápasu s Němkami od začátku do konce dominovaly, po dlouhé úseky hry okupovaly útočné pásmo a na brankářku Schröderovou vysílaly jednu střelu za druhou.

Jen ten gólu tomu dlouho chyběl. A tak přišla na řadu kapitánka Alena Mills a dvěma brankami v rozmezí dvou minut v druhé polovině třetí třetiny rozhodla o konečném výsledku 2:0. Další šance pochytala Češkám brankářka Schröderová.

Tak či onak si Češky opět připsaly tři body a s 12 body ve čtyřech utkáních ovládly, bez ztráty kytičky, skupinu B. Ve čtvrtfinále tak vyzvou třetí tým z áčka – domácí Finky –, a to v 18:30 SEČ.

V dalších čtvrtfinálových soubojích se utkají Spojené státy, které jsou také zatím neporažené, s Japonskem, Kanada pak narazí na Němky. V souboji sestupujících se ve čtvrtek potkají Švédky a Francouzky.

Skupina B:

ČESKO – NĚMECKO 2:0 (0:0, 2:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 34. Mills (Tejralová, Hymlárová), 36. Mills.
Rozhodčí: Ketonenová (Finsko), Zujevová (Rusko) – Heikkinenová (Finsko), Toddová (Kanada).
Vyloučení: 5:7.
Využití: 1:0.
Střely na branku: 37:10 (13:5, 14:5, 10:0).
Nejlepší hráčky:Alena Mills – Ivonne Schröderová
Česko: Bláhová – Kolowratová, Kosinová, Horálková, Mills, Tejralová, Zedníková, Pejšová, Zíková – Křížová, Mrázová, Pejzlová – Hymlárová, Mlýnková, Neubauerová – Patočková, Lédlová, Vanišová – Studentová, Mašková, Přibylová. Trenéři: Novák a Tejral.
Německo: Schröderová – Fiegertová, Botthofová, Strobelová, Gleissnerová, Graveová, Düsterhöftová, Rothemundová, Bärová – Lanzlová, Nixová, Klugeová – Zornová, Spielbergerová, Delarbreová – Eisenschmidová, Karpfová, Bartschová – Schmidová, Kameniková, Haiderová. Trenéři: Kunast a Weber.


ŠVÉDSKO – JAPONSKO 2:3 (1:0, 0:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 3. Nordinová (Rasková, Winbergová), 48. Engströmová (Olssonová) – 37. Jonejamová (Osawaová), 52. Šigová (Toková, Kubová), 59. Toková (Toková, Kubová).


Skupina A

USA – RUSKO 10:0 (3:0, 4:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 3. Kesselová (Carpenterová, Panneková), 14. Barnesová (Kellerová), 15. Coyneová-Schofieldová, 24. Bozeková (Pankowskiová), 29. Steckleinová (Brodtová), 33. Knightová (Carpenterová, Pfalzerová), 40. Coyneová-Schofieldová (Pankowskiová, Dockeyová), 47. Dockeyová (Pankowskiová, Bellamyová), 53. Steckleinová, 58. Compherová (Samoskevichová).


KANADA – FINSKO 6:1 (2:0, 2:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 11. Gabelová (Bettezová, Fastová), 14. Johnstonová (Ambroseová, Saulnierová), 36. Gabelová (Bettezová, Bourbonnaisová), 39. Jennerová (Gabelová), 50. Nurseová (Spoonerová, Fastová), 52. Ambroseová (Rattrayová, Daoustová) – 43. Viitasuová (Sallinenová).