09.03.2014 | Tisková zpráva

České hokejisty před domácím publikem prověří Dánové s Nory

Oproti minulé sezóně zamíří česká hokejová reprezentace na začátku přípravy pro mistrovství světa na sever Čech do Děčína. Na tamním zimním stadionu sehraje v rámci hokejového turnaje Euro Hockey Challenge ve dnech 10. a 11. dubna dvě utkání s výběrem Dánska. Poté se přesune do Havlíčkova Brodu, kde změří 16. a 17. dubna síly s Nory.
„Jak Dánsko, tak Norsko budou našimi soupeři v základní skupině na mistrovství světa v Minsku,“ uvedl prezident ČSLH Tomáš Král. „Po dobrých zkušenostech, které jsme s organizací podobných utkání získali v Jindřichově Hradci, jsme se tentokrát rozhodli pro Děčín a Havlíčkův Brod a věříme, že reprezentanty přijde povzbudit co největší počet fanoušků. V Děčíně a Havlíčkově Brodě zahájíme cestu, která vyvrcholí letos v Minsku a příští rok na domácím světovém šampionátu v Praze a Ostravě.“

 „V dubnu je s ohledem na vrchol ligových soutěží náročnější zajistit včas stadiony, jež vyhovují regulím mezinárodních utkání. Jelikož jsme si předsevzali hrát utkání národního týmu v různých regionech, jsem potěšena, že jak pro utkání s Dány v Děčíně, tak následně i pro utkání s Nory v Havlíčkově Brodu místní stadiony takovým podmínkám vyhovují. Věřím, že místní fanoušci budou mít o utkání pod taktovkou staronového trenéra Růžičky zájem, a že pomohou nastartovat tým k výborným výkonům na mistrovství světa. Všechny příznivce hokeje tímto srdečně zveme na obě dvojutkání“, říká k utkání Jana Obermajerová, ředitelka BPA sport marketing a.s., výhradního marketingového partnera ČSLH.

Naše hokejisty v Děčíně nečeká jednoduchý soupeř, jak by se mohlo zdát. Dánové jsou od roku 2003  již pravidelným účastníkem elitní skupiny mistrovství světa.  Byť jejich nejlepším dosavadním umístěním bylo pouze osmé místo, a to z MS v roce 2010, na němž překvapivě porazilo v základní skupině tým Finska (4:1), USA 2:1 v prodloužení  a následně v osmifinálové skupině i tým Slovenska (6:0).

Hokej aktuálně v Dánsku prožívá boom, což se projevuje i početnou podporou fanoušků na utkáních MS. Kromě čtyř největších hvězd hrajících momentálně v NHL mnoho hráčů nastupuje ve švédské Elitserien, rovněž hlavním trenérem je Švéd Per Bäckman. Očekávat tedy můžeme klasický boj s nepříjemným soupeřem vyznačujícím se severským stylem hry plném těžkých osobních soubojů a dobrou defenzivou.  

Velmi podobný styl hokeje můžeme čekat i od Norů, kteří se v poslední době dostávají mezi nejužší světovou špičku. Na mistrovství světa v roce 2011 si připsali dosud největší úspěch. Podruhé v historii postoupili do čtvrtfinále, kde podlehli Finům, ale díky skvělým výsledkům v základní části, kde porazili mj. Švédsko nebo Švýcarsko skončili celkově šestí.

Na posledních ZOH nicméně skončili až dvanáctí, když nevyhráli jediné utkání a poněkud překvapivě prohráli 1:3 i s Rakušany. Uvidíme tedy, na kolik to byl obraz aktuálních možností týmu, nebo jen horší forma na turnaji.

Česká hokejová reprezentace se v dubnu utká také ještě se Švýcarskem. Vzhledem k probíhajícímu ČP play off Tipsport extraligy a dalším pořadům bude Česká televize na svém sportovním programu vysílat pouze úvodní utkání s Nory (16.4. od 19.00) a nedělní utkání ze švýcarské  Basileje (27.4. od 13.30).

Termíny utkání

Čtvrtek 10. dubna
18:00 Česko – Dánsko, Zimní stadion Děčín

Pátek 11. dubna
17:30 Česko – Dánsko, Zimní stadion Děčín

Středa 16. dubna
19:00 Česko – Norsko, Zimní stadion Kotlina Havlíčkův Brod

Čtvrtek 17. dubna
18:00 Česko – Norsko, Zimní stadion Kotlina Havlíčkův Brod   

Informace o vstupenkách

Předprodej vstupenek na obě utkání bude probíhat od úterý 11. března od 9,00 hodin prostřednictvím distribuční sítě Ticketpro - www.ticketpro.cz a ve vybraných pobočkách sázkové kanceláře Tipsport. Seznam poboček a kompletní informace naleznete na stránkách Tipsportu. Případně též s ohledem na místní podmínky v dalších distribučních místech. Zbylé vstupenky budou k dispozici vždy v den utkání či dle vývoje prodeje na pokladnách.

Ceny vstupenek:
Česko – Dánsko
sezení – 250 Kč
sezení (děti do 140 cm) – 200 Kč

Česko – Norsko
sezení – 300 Kč
stání – 190 Kč
stání (děti do 140 cm) – 130 Kč

Prodej na serveru www.ticketpro.cz:
Česko – Dánsko
Česko – Norsko